Antalya'da korkunç olay! Binayı havaya uçurmak için el yapımı bomba yaptı

TAKİP ET

Antalya'da korkunç bir olay önlendi. Bir kadın binanın pek çok noktalarına patlayıcı koyduğunun fark edilmesinin ardından ekipler duruma el koydu. Patlayıcılar etkisiz hale getirmesinin ardından kadın da psikiyatri bölümüne götürüldü. Yürekleri ağza getiren olaydan sonra bu olayın kadının ilk vukuatı olmadığı tespit edildi. Kadının eskiden de pompalı tüfekle çevreye ateş açtığı, 2 kişiyi yaraladığı ve bir kişinin ise binadan atlarken yaralanmasına neden olduğu öğrenildi.

PSİKİYATRİ BÖLÜMÜNDE GÖZLEM ALTINA ALINDI

Korkunç olay Antalya’da İncekum Mahallesi’nde yaşandı. 3 katlı müstakil bir binanın garajında siyah naylon poşete sarılı yangın söndürme tüpünden elde edilen EYP’yi gören K.U.’nun ihbarının ardından olay yerine çok sayıda jandarma ekibi gönderildi.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemeden sonra Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Patlayıcı Madde İmha Timi olay yerine geldi. PAMİT ekipleri ve bomba arama köpeklerince gerçekleştirilen aramalarda binanın iki farklı yerinde 6 kilogramlık yangın söndürme tüpünden yapılan EYP bulundu.

PAMİT ekipleri 3 patlayıcıyı farklı bir alana götürerek imha etti. Zanlı 41 yaşındaki Ö.T. isimli kadın Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri bölümüne sevk edildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Ayrıca kadının binaya patlayıcı bırakması hakkında Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklamada bulunarak, “El yapımı patlayıcının akıl sağlığının yerinde olmadığı değerlendirilen Ö.T. isimli şahıs tarafından konulduğu tespit edilmiştir. Ö.T. isimli şüpheli 16 Aralık 2022 tarihinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri bölümünde gözlem altına alınmıştır” açıklamasında bulundu.

 

Antalya