Antalya'da gencin esrarengiz ölümü, bir astsubay tutuklandı!

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan olay, genç yaşta hayatını kaybeden Yusuf Dellal'ın cesedinin ormanda bulunmasıyla korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

Tutuklanan astsubay Mehmet Deniz Yeşil (33), ilk kez hakim karşısına çıktı ve suçlamaları reddetti. Duruşmada bulunan Yusuf Dellal'in ağabeyi Necip Dellal ise anne ve babasını depremde kaybettiğini açıkladı, olayın hala nasıl gerçekleştiğini bilmediğini belirtti. Olay, Varsak Mahallesi'nde geçen yıl 17 Ekim gecesi gerçekleşti.

Yusuf Dellal, kız arkadaşı Y.S.Y. (16) ile birlikte ormanda otururken yanlarına bir kişi yaklaştı. Yüzü bezle sarılı olan bu kişi, polis olduğunu iddia etti. Korkan kız arkadaş, olay yerinden kaçarak durumu Dellal'in yakınlarına bildirdi. Yakınları olay yerine geldiğinde, Yusuf Dellal'in tabancayla öldürüldüğünü gördü. Yusuf'un annesine ait otomobilin ise çalındığı ortaya çıktı.

Polis, olay gecesi Yusuf Dellal'in yanına gelen jandarma astsubay Mehmet Deniz Yeşil'i şüpheli olarak gözaltına aldı. İfadelerin ardından Yeşil tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Tutuklu sanık Mehmet Deniz Yeşil hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan hazırlanan iddianame Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, sanık Yeşil'in ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edildi. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık astsubay Mehmet Deniz Yeşil, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Maktul Yusuf Dellal'in ağabeyi Necip Dellal ve sanık avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu. Hakim karşısında savunmasını yapan Yeşil, Yusuf Dellal'i öldürmediğini iddia etti. Yeşil, olay gecesi bisikletiyle ormanda dolaşırken tekerinin patladığını söyleyerek, pompa sormak amacıyla Dellal'in yanına gittiğini ancak bulamayınca uzaklaştığını anlattı. Sanık Yeşil, "Yusuf aracın orada kaldı. Kavşağa gelirken bir el ateş sesi duydum. Aracın yanına yaklaştım. Kapıları açıktı. Yusuf ileride yerde yatıyordu. Biraz daha ilerledim. Kuru ota basılan sesler duydum. Beni de öldüreceklerini düşündüm. Bu sırada arabayı alarak oradan uzaklaştım" şeklinde konuştu. Mehmet Deniz Yeşil, görev yaptığı cezaevinde tutuklu olarak kaldığını belirterek, "Duruşmadan bir saat önce meslekten men edildiğim haberi verildi. 8 aydır tutukluyum. Yusuf Dellal'ı ben öldürmedim" dedi. Olayın mağduru Yusuf Dellal'in ağabeyi Necip Dellal (18) ise anne ve babasını depremde Adıyaman'da kaybettiğini ve olayın nasıl gerçekleştiğini bilmediğini açıkladı. Ebeveynlerinin ölümü sonrasında davanın takipçisi olmak için duruşmaya katıldığını ve sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma ertelendi. 

Antalya esrarengiz ölüm ölüm haberi