Anneannesini Nasıl Öldürdüğünü Anlatan Cani Torun: "Bez Parçasını Boğazına Doladım"

TAKİP ET

Adana'da 83 yaşındaki Elif Tul evinde ölü bulunmuş cinayet suçlaması ile torunu 27 yaşındaki İsmail Canik tutuklanmıştı. İsmail Canik hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile dava açılırken anneannesinin çarşafla boğup öldürdükten sonra kaçan ve ceset bulunca da gözyaşı döküp gelen taziyeleri kabul eder caminin kan donduran ifadesi de ortaya çıktı.

Adana'da 83 yaşındaki Elif Tul evinde ölü bulunmuş cinayet suçlaması ile torunu 27 yaşındaki İsmail Canik tutuklanmıştı.  İsmail Canik hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile dava açılırken anneannesinin çarşafla boğup öldürdükten sonra kaçan ve ceset bulunca da gözyaşı döküp gelen taziyeleri kabul eder caminin kan donduran ifadesi de ortaya çıktı.

 Adana Merkez Seyhan ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde 16 Nisan tarihinde meydana gelen olayda,  Yalnız yaşayan 83 yaşındaki Elif Tul’dan iki gündür haber alınamaması üzerine çocukları eve geldi.  Kapının çalınmasına rağmen Elif Tul açmayınca durum Polise haber verildi.  Eve Gelen Polis ekipleri kapıyı itfaiye yardımı ile kırarak içeri girdiğinde Elif Tul’un cansız bedeniyle karşılaştı. O sırada olay yerinde bulunan Torun İsmail Canik'te anneannesinin öldüğünü söyleyerek uzun süre gözyaşı döktü. Olaydan sonra Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan soruşturmada Tulun boğularak öldürüldüğü belirlendi.  Evdeki kapılarda bir zorlama olmaması ve yaşlı kadının cebinde bulunan bin lirasını da çalınması üzerine polis ekipleri şüphelerini yakın çevresinde yoğunlaştırdı.  Uzun süre katil zanlısının yakınlarda biri olacağını araştıran polis ekibi olayın cinayet olduğunu kimseye söylemedi.

YAKINLARININ TEK TEK İFADESİ ALINDI
Cinayeti soruşturan polis ekipleri yaşlı kadının yakınlarına tek tek ifadeye çağırırken Torun İsmail Can ülkenin sorgusunda şüpheli tavırlar sergilemesi ve çelişkili ifadeler vermesi dikkat çekti.  Bunun üzerine gözaltına alınan İsmail Canik emniyete yapılan çapraz sorguda anneannesini öldürdüğünü kabul etti.  İsmail Canik,  4 bin lira kredi kartı olduğunu iddia ederek  "Bankalara kredi kartı borcum olduğu için 500 lira para istedim. Nenem 'Param yok' dedi. Ben de 'Diğer torunlarına para veriyorsun bana vermiyorsun' dedim. Bu sözlerim sonrası nenemin küfür etmesi üzerine bir anlık sinirle sandalye üzerindeki bez parçasını nenemin boğazına doladım. Nefessiz kalınca bıraktım. Kapıyı kilitleyerek anahtarı evin arka tarafındaki açık pencereden içeri atıp evime gittim" dedi.  Canik,  anneannesinin cesedinin bulunduğu gün deseydin başında gözyaşı dökmüş ve taziyeleri kabul etmişti.  

son dakika haber Elif Tul adana Seyhan