Anne Babalar Dikkat Başınıza Gelebilir! Nevşehir'de Dehşete Düşüren Olay

TAKİP ET

Nevşehir'de 1 yaşındaki minik bebeğin nefes borusuna saplanan Mandal yayı doktorun yaptığı başarılı operasyon sonucunda çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre Nevşehir'de 1 yaşındaki Özlem İlayda Yılmaz dün akşam saat 19 sularında elinde Mandal yayı ile oynarken mandal yayını ağzına alarak yutmaya çalıştı. Minik bebeğin babası olayı fark eder fark etmez çocuğun boğazına kaçan yayı çıkartmak istedi. Nevşehir Devlet Hastanesi acil Polikliniği ne başvuran aile nöbetçi doktor Dr. Mustafa Alpaslan tarafından röntgenleri çekilerek lokalizasyon ve durumu tespit edildi. Bebek daha sonra kulak burun boğaz uzmanı Operatör Doktor Ahmet cevatzade tarafından da muayene edildi. Acilen ameliyata alınmasına karar verilen bebek başarılı ameliyat sonucunda genzine saplanan mandal yayından kurtuldu.

UZMANLAR UYARIYOR

Ameliyat sonrasında açıklama yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Cevatzade, “Özellikle 1-12 aylık döneme karşılık gelen süt çocuğu döneminde bebekler her şeyi ağzına alır. Üzerinde 3 yaş altında kullanılmaması gerektiği yazan ürünlere karşı bazen anne ve babalar pek dikkatli davranmayabiliyor. Bu tarz ürünler boğaza kaçabiliyor. Bu konuda ailelerin çok dikkatli olması gereklidir ailelerin, küçük çocuklar için yabancı cisim aspirasyonlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Nefes borularına kaçacak parçaları uzak tutmaları gerekiyor. Ayrıca 3 yaş altı çocuklarda çerez gibi küçük parçacıklı maddeleri vermemeleri gerektiğini ağızdan alınan her türlü yabancı cisim hava yolunu tıkadığı takdirde o kişinin hayatının kaybına neden olma riski oldukça yüksektir” dedi.

nevşehir bebek nefes borusu mandal yayı