Anlattıkları Korkunç! Kocam Dövüyor, Tecavüz Ediyor, Tutuklayın

TAKİP ET

Eşinden dayak yediği, Tepside aldığı ve tecavüze maruz kaldığı iddiası ile eşine dava açan Merve Tula, Kocasının serbest kalmasına isyan etti. Tula, 'Kocanın tecavüzüne insanlar anlam veremiyorlar. Kocam değil de başkası olsaydı muhakkak tutuklanırdı. Ülkedeki bakış açısı bu. Şimdi tek isteğim bana işkence eden o elleri kelepçeli görmek' dedi.

Edebiyat öğretmeni 32 yaşındaki Merve Tula, 2 Nisan 2017 tarihinde Ercüment Tula ile evlendi. Daha önce de evlilik yapan arı kocanın İlk evliliklerinden 7 yaşlarında birer kızı bulunuyor. Genç kadın evlendikleri gece fiziksel şiddet ve cinsel saldırı ile tanıştığını belirtirken 6 ay sonra eşinin Onu bulamayacağı bir insanın evine kaçtığını söyledi. Burada hamile olduğunu öğrenen kadının yaşadığı o zor günler nedeniyle bebeğini kaybetti.

DUVAĞI AÇTIM DİYE YUMRUKLADI

Şu anda ailesi ile birlikte yaşayan genç kadın eşinin kendisine ayrı ayrı zamanlarda darp ve tehdit ettiği gerekçesiyle 20'ye yakın suç duyurusunda bulundu. Darp davası Geçtiğimiz hafta sona ererken Ercüment Tula 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Genç kadın Can güvenliği olmadığını söyleyince mahkeme telefon çağırmalı koruma verdi. Ayrıca mahkeme tarafından Eşin anne babası ve kız kardeşini uzaklaştırma kararı çıkarıldı.
Öğretmen olanlar ve onun telefon bayiliği ile tanıştıktan 4 ay sonra evlendiğini belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı, “Kızlarımız nedeniyle mantık evliliğiydi bizimki. En azından benimki öyleydi. Aramızda sosyoekonomik ve kültürel farklılıklar zamanla sorun haline geldi. Ben iki üniversite bitirdim. Evlendiğim gün şiddetle tanıştım. Beklediği takılar gelmediği için kızgındı. Bir de eve girdiğimizde duvağımı kendim açtığım için yumrukladı beni. Tecavüz etti. Her canımı yaktığında ailemin yanına gitmek istedim ama önüme geçip özür diledi ve bir daha olmayacak dedi. Ama daha sonra burnumu kırdı. Darp raporu aldım. Burun ameliyatı oldum. Ailemle kaldım.”

‘KARIMSIN, İSTEDİĞİMİ YAPARIM’

“Bir süre sonra bir AVM’de karşıma çıkıp ‘Benimle gelmezsen bütün ailene zarar veririm’ dedi. Gittim. 3 hafta boyunca bana fiziksel şiddet, cinsel saldırı uyguladı. Boğazımı sıkıp ‘Sen benim karımsın lan, istediğimi yaparım’ diyordu. Üç suçtan hükmü olan bir insanın tutuksuz yargılanması ve benim sürekli adres değiştirerek hayatta kalmaya çalışmam adalet midir? Ben öldürülmek istemiyorum. Yaşanılan cinsel ve fiziksel saldırıların bir kısmına şahit olan çocuğum şu an psikolojik destek alıyor. Çünkü çocuğumun gözü önünde boğazımı sıktı, saçlarımdan tutup yerlerde sürükledi, tekmeler attı. Çocuğum evdeyken bana tecavüz etti.” Olay basına yansıdıktan sonra eşinin cinsel saldırısına maruz kalan kadınların kendisine ulaştığını anlatan Tula şunları söyledi: “Hepsine yardımcı oldum, cesaretlendirdim. Eşim defalarca benimle zorla ilişkiye girdi. Ağlata ağlata. Kocanın tecavüzünü insanlar anlamıyorlar. Kocam değil de başkası olsaydı muhakkak tutuklanırdı. Ama koca olunca sanki hakkıymış gibi. Tek isteğim bana işkence eden ellerini kelepçeli görmek.

KOCA: ŞOV YAPIYOR 600 BİN TL İSTİYOR

Merve hanıma şikayeti üzerine görülen darp davasında Ercüment Tula Yaptığı son savunmasında suçlamaları Gerçek dışı olduğunu ve eşinin şov yapmaya çalıştığını belirterek eşini yaklaşık 100 bin TL parasını çaldığını iddia etti. Salık aynı zamanda eşinin öğrencilik yıllarında fetö'nün toplantılara katıldığını konuşmalarında PKK'lı olduğunun anlaşıldığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Eşinin şikayetten vazgeçmek için 600.000 TL istediğini iddia eden Tula Eşe karşı kasten yaralama ve darp suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bakırköy 16 Ağır Ceza Mahkemesi'nde de hakkında nitelikli cinsel saldırı suçlamasıyla dava açılan sanık 31 Ocak'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

darp şiddet tecavüz son dakika