Ankara'da Tarihi Anlar! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yemin Etti, Yeni Sistem Resmi Olarak Başladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin edecek. Erdoğan'ın 'Göreve Başlama Töreni'ne katılacak olan konukların Ankara'ya gelmeye devam ettiği öğrenildi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yemin edecek. Erdoğan’ın ‘Göreve Başlama Töreni’ne katılacak olan konukların Ankara’ya gelmeye devam ettiği öğrenildi. İşte detaylar…

24 Haziran seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM’de yemin edecek. Alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenini izlemek için dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiler olacak.

KONUKLAR TÖRENİ İZLEMEK İÇİN ANKARA’YA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yapacağı yeminin ardından bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan zirve için davetli isimler Ankara’ya gelmeye başladı. Külliye’de gerçekleşecek olan tarihi zirve için Ankara’ya gelen isimler arasında Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Çad Cumhurbaşkanı İdriss Deby Itno, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic’in Türkiye’ye iniş yaptıkları öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEMİN ETTİ

Alınan son bilgilerde, yemin töreni için geçici Meclis Başkanı İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz açılış konuşmasını yaptı ve tören başladı. Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alkışlar arasında Meclis’e giriş yaptığı öğrenildi. Erdoğan’ın kürsüye geldiği sıralarda CHP, İYİ Parti ve HDP sıralarının ayağa kalkmadığı gözlemlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemini ardından tüm Meclsi ayağa kalkarak İstiklal Marşı’nı okudu. Yemin törenini gerçekleştiren Erdoğan, törenin ardından Meclis Genel Kurul Salonu’ndan ayrıldı. 

YENİ SİSTEM RESMİ OLARAK BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninin ardından yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’de resmen devreye girdi. Yeni sistemin devreye girmesi ile devletin yapısının da tekrar dizayn edilmiş olacak. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve 16 bakan ile beraber çalışma sürdürecek. Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı teşkilatı bünyesinde 9 kurul, 8 başkanlık ve 4 ofis yer alacak. Yeni sistemde tüm birimlerde görev alacak olan isimlerin kabinenin sonrasında netleştirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yemin töreni TBMM Meclis Meclis başkanı Durmuş Yılmaz Ankara Tören