Ankara'da Sıcak Hava İzni! Engelliler ve Hamileler O Tarihte İzinli Olacak

TAKİP ET

Tüm yurt genelinde etkili olan aşırı sıcaklar hala etkisini sürdürürken Ankara'dan gelen habere göre kamuda çalışan engelli ve hamilelerin yarın izinli olacağı duyuruldu.

Tüm yurt genelinde etkili olan aşırı sıcaklar hala etkisini sürdürürken Ankara’dan gelen habere göre kamuda çalışan engelli ve hamilelerin yarın izinli olacağı duyuruldu. 

Aşırı sıcaklar nedeni ile Ankara’da yarın kamu çalışanı olan hamile ve engellilerin izinli olacağı duyuruldu. Öte yandan gelen açıklamada kalp, damar, solunum ve kanser hastası olanlara da izin verildiği belirtildi.

ANKARADA ENGELLİ VE HAMİLE KAMU ÇALIŞANLARINA İZİN

Ankara’da yoğun sıcaklar nedeni ile hamile ve engelli kamu çalışanlarının izinli olacağı bilgisi verildi. Sıcak hava izniyle ilgili yapılan açıklamada, "Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, Ankara ilimizde hava sıcaklığının, 03/07/2017 Pazartesi günü yükselmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın 2007/52 sayılı Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler Genelgesi kapsamında, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 02.07.2017 tarihinde, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. maddesi hükmüne göre, olağanüstü toplanarak Ankara ilindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile bayanlar ve engelliler başta olmak üzere kalp, damar, beyin, şeker, karaciğer, böbrek ve kanser hastası olanların rapor ile tevsik edilmesi şartıyla yarın izinli olacakları belirtildi. Ankara’da verilen sıcaklık izni 03.07.2017 tarihinde de geçerli sayılırken diğer günler için izinlerin hava durumuna göre değişeceği sıcak havaların bu derece etkili olması halinde yeniden kamuda çalışan hasta, engelli ve hamilelerin izinli sayılabileceği bilgisi de paylaşıldı. 

 

ankara kamu personeline izin sıcak hava izni engelli ve hamilelere izin