Ankara'da Sel Can Aldı! 3 Kişi Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

Ankara'da etkili olan sağanak yağış günlük hayatı felç etti. 2 saat civarında süren etkili sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Ankara’da etkili olan sağanak yağış günlük hayatı felç etti. 2 saat civarında süren etkili sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise sel dolayısıyla 3 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği kamuoyuna duyuruldu.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde akşam saatlerinden itibaren başlayan ve 2 saat civarında süren etkili sağanak yağış dolayısıyla yaşam felç oldu. Vatandaşlar, iş yerlerini basan suyu kovalarla tahliye ederken, göle dönen cadde ve sokaklarda birçok otomobil ve Ankara Büyükşehir Belediyesine ait bazı yolcu otobüslerinin mahsur kaldığı görüldü. Araçlarıyla yolda mahsur kalan vatandaşlar araçlarını iterek bölgeden uzaklaşmaya gayret ederken, suların altında kalan bir düğün salonunun otoparkındaki birçok araçta ise maddi hasar meydana geldi.

Selin etkili olduğu Etimesgut ilçesine sevk edilen Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, yollarda mahsur kalan sürücüleri ve araçları kurtarma çalışmaları yürüttü.

Çankaya ilçesinde de etkili olan sağanak yağış can aldı. Karataş Mahallesi’nde meydana gelen selde evini sel sularının basmaması için bahçe kapısını kapatmaya çalışan Ayşe Arslan isimli vatandaş sel sularına kapılarak 100 metre sürüklendi. Büze takılan Ayşe Arslan’ı köylüler sudan çıkardı. Ayşe Arslan’ın hareketsiz olduğunu fark eden köylüler, sağlık, AFAD ve jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, Ayşe Arslan’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Ayşe Arslan hastane morguna götürülürken, jandarma ekipleri de köyde incelemeler yaptı.

Ankara genelinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı yaşanan su baskınları ve taşkınlarla alakalı açıklama yapan Ankara Valiliği şu ifadelere yer vedi:

“Öğlen saatlerinden sonra ilimiz genelini etkisini altına alan sağanak yağış dolayısıyla Çankaya ilçemizde sel suyuna kapılan A. Arslan, Etimesgut ilçemizde iş yerini basan suyu temizlerken elektrik akımına kapılan M. Altınışık ve konutunu su bastığından dolayı panik ve heyecan nedeniyle kalp krizi geçiren M. Önder isimli vatandaşlarımız yaşamlarını yitirmiştir. Polatlı ilçemizde de bir kısım ekili arazi sular altında kalmıştır. AFAD, DSİ, belediyeler ve diğer tüm sorumlu birimler, sorumluluk sahalarında müdahale ve hasar tespit çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.”      

Ankara Etimesgut sağanak yağış sel son dakika haber