Ankara'da Göz Gözü Görmüyor! Toz Bulutu 10 İlden Sonra Ankara'da

TAKİP ET

Suriye Üzerinden gelen ve Türkiye'de birçok ile etkileyen toz bulutu Bugün sabah saatlerinden itibaren Ankara'da da etkili olmaya başladı.

Ankara'da bütün gün boyunca Toz taşınımı ile oluşan toz bulutları etkisini gösterdi. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre toz bulutları görüş mesafesinde etkilerken dağılmadan açık havada çok fazla vakit geçirilmesi gerekiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin AA muhabirine verdiği bilgilere göre bu sabah saatlerinde Ankara'daki vatandaşlar Genel Müdürlüğü mobil uygulaması üzerinden toz taşınımı konusunda uyarıldı.

10 İLİ ETKİLEDİ

Daha çok ülkenin Güney Doğu kesimlerinde rastlanan toz bulutları Ankara'da görülmeye Alışkın olunan bir durum değil. Bu tür bulutlar bazen rüzgarın da etkisiyle iç bölgelere kadar ulaşabiliyor. Çöl tozu gibi alanlardan Kalkan tozun şehirler üzerine gelmesi toz taşınımı adı veriliyor. Zaman zaman toz partiküllerinin havada asılı kalması sonucunda Bu görüntü sisle de karıştırılabilir.

GÖRÜŞ MESAFESİ AZALDI

Ankara semalarında biriken toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi de az Alırken havada kızarma ve sararma meydana geldiği görüldü. Meteoroloji’den yapılan uyarıda vatandaşlarım toz Fırtınası geçmeden açık havada fazla vakit geçirmemesinin faydalı olacağı belirtildi. Ankara'da toz bulutlarının bu gün içerisinde dağılması bekleniyor.

ÇOK SAYIDA İLDE ETKİLİ OLDU

Suriye üzerinde başlayan toz bulutları güneyden esen rüzgarlar nedeniyle yayılmış Kahramanmaraş Şanlıurfa Gaziantep Elazığ Malatya Tunceli Bingöl ve Adıyaman'da etkili olmuştu.

ankara toz taşınımı ankara hava durumu