Ankara'da Büyük Operasyon! Gramı 4 Milyon Doları Bulan Dünyanın En Pahalı 2. Maddesi Ele Geçirildi

TAKİP ET

Ankara'da düzenlenen büyük nükleer madde operasyonunda, dünyanın en pahalı 2. maddesi olan ve gramı tam 4 milyon dolardan satışa sunulan kaliforniyum'un ele geçirildiği öğrenildi. Polisin operasyonda gözaltına aldığı 4 kişinin sorgusu devam ediyor.

Ankara’da düzenlenen büyük nükleer madde operasyonunda, dünyanın en pahalı 2. maddesi olan ve gramı tam 4 milyon dolardan satışa sunulan kaliforniyum’un ele geçirildiği öğrenildi. Polisin operasyonda gözaltına aldığı 4 kişinin sorgusu devam ediyor.

Ankara’da düzenlenen nükleer madde operasyonunda, dünyanın en pahalı 2. maddesi olarak geçen kaliforniyum maddesi ele geçirildi. Ekiplerin yaklaşık 70 milyon dolar üzerinde olan kaliforniyum maddesini ele geçirdiği belirtildi.

70 MİLYONUN ÜZERİNDE KALİFORNİYUM MADDESİ YAKALANDI

Ankara Kaçakçılık Suçları Mücadele ekipleri tarafından alınan bir ihbar üzerine düzenlenen büyük operasyon sonucunda ihbarda verilen adreste değeri 70 milyon doların üzerinde olan kaliforniyum maddesi ele geçirildiği öğrenildi.

4 KİŞİNİN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Polis ekiplerinin yaptığı operasyonda, 70 milyonun üzerinde kaliforniyum maddesine el konulurken olay yerinde gözaltına alınan 4 kişinin polisteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan ve bir grup şebeke üyesine dahil oldukları belirlenen 4 kişi hakkına soruşturma devam ederken şahısların maddenin satışı için 72 milyon dolara anlaştıkları öğrenildi. Polis ekipleri şimdi dünyanın en pahalı 2. maddesi olarak bilinen bu maddenin nereden ve nasıl geldiğini ve satış için anlaşılan kişileri bulmak için harekete geçti. 

GRAMI 4 MİLYON DOLAR

Kaliforniyum maddesi dünyanın en pahalı 2. maddesi olarak bilindiği ve yaklaşık 4 milyon dolar değerinde olduğu biliniyor. Ayrıca bu madde doğada bulunmayan sentetik bir aktinit madde.

 

Ankara Operasyon Nükleer operasyon Kaliforniyum En pahalı 2. madde Kaliforniyum nedir