Ankara'da ABD Heyeti İle 4,5 Saatlik Münbiç Toplantısı! Toplantının Sonucu Ne Oldu?

TAKİP ET

ABD heyeti, Münbiç zirvesi için Ankara'ya geldi. Tam 4,5 saat süren toplantı sonrasında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD heyeti, Münbiç zirvesi için Ankara’ya geldi. Tam 4,5 saat süren toplantı sonrasında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Münbiç toplantısı için Türkiye’ye gelen ABD heyeti, Ankara’da toplantı gerçekleştirdi. Alınan bilgilere görei, 4,5 saat süren toplantı sonrasında bir açıklama yapılmadı. 

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda önemli kararlar alındığına dair bilgiler gelse de henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

'TÜM TARAFLARIN SORUMLULUKLARINA UYMASI GEREKİYOR'

Öte yandan Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı açıklamada, bu görüşmenin ana maddesinin Münbiç olduğunu vurgulamış ve Türkiye'nin ABD'den F-35 savaş uçaklarını almak için gereken her şeyi yerine getirdiğini belirtti. tarafların tüm sorumluluklara uyması gerektiğini vurgulayan Aksoy, 'ABD'den engelleme gelirse karşılık vermek zorunda kalırısız' dedi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Açıklamalarına devam eden Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye sevkiyatıyla ilgili tasarısıyla ilgili, 'Müttefiklik ilişkilerimizin ruhuna aykırı' dedi. Aynı zamanda Patriot hava savunma sistemleri için de ABD ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 

Son dakika Ankara ABD Heyet Münbiç Toplantı Türkiye