Ankara Valiliği Ekmek Zammına İtiraz Etti

TAKİP ET

Ankara'da ekmeğe bugünden geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldı. Ekmek zammının ardından bir açıklama yapan Ankara Valiliği, 'Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin belirlediği tarife günümüzdeki ekonomik şartları yansıtmamaktadır.

Ankara’da ekmeğe bugünden geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldı. Ekmek zammının ardından bir açıklama yapan Ankara Valiliği, “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin belirlediği tarife günümüzdeki ekonomik şartları yansıtmamaktadır. Uzlaşma görüşmesi gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verdi.

 Ankara’da 200 gram ekmeğin 1 liradan 1 lira 25 kuruşa çıkması üzerine Ankara Valiliği harekete geçti. Ekmek zammına itiraz da bulunan Ankara Valiliği, bu akşam Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile zam hakkında bir görüşme gerçekleştirecek.

Ankara’da ekmeğe yapılan yüzde 25’lik zamma itiraz eden Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 25 Eylül 2018 tarihinde 200 gram ekmeğin 1 liradan 1 lira 25 kuruşa çıkması için karar almıştır.

Valiliğimiz tarafından gerçekleştirilen gerekli incelemelerde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yapmış olduğu bu yüzde 25’lik zam günümüz ekonomik şartlarına uygun değildir. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. maddesine göre 1 Ekim 2018 tarihinde saat 19.00’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Valiliğimiz arasında ekmek zammına dair uzlaşma görüşmesi gerçekleştirilecektir.

Gerçekleştirilecek olan bu uzlaşma görüşmesinde uzlaşma sağlanamazsa, 5362 sayılı Kanunun 62. maddesinin 2. fıkrasına istinaden oluşturulan komisyon, ekmeğe yapılan zamma itirazı değerlendirerek karara bağlayacaktır.”

Ankara Valiliği Esnaf ve Sanatkarlar Odası ekmek zam %25