Ankara'da korkutucu olay! Sokak hayvanlarını beslerken kafasından vuruldu

TAKİP ET

Ankara'nın Mamak ilçesinde, 63 yaşındaki Zeki Çiçek, sokak köpeklerini beslerken başına saçma isabet etmesi sonucu yaralandı. Olay sonrası, Çiçek, köpekleri beslemek yüzünden tartıştığı komşusu 65 yaşındaki Orhan D.'yi şüpheli olarak göstererek suçladı. Ancak Orhan D. suçlamaları reddetti.

Olay, Dostlar Mahallesi, 1354’üncü Sokak'ta gerçekleşti. Zeki Çiçek, evinin önünde sokak köpeklerini beslerken başına saçma isabet etti. Yaralanan Çiçek, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından ifadesini vererek, köpekleri beslediği için tartıştığı komşusu Orhan D.'yi şikayet etti.

Çiçek, komşusu Orhan D.'yi köpeklerden ikisini öldürmek, üçünü de yaralamakla suçladı. Kendisine bu şekilde zarar veren Orhan D.'nin önce sapanla ateş ettiğini düşündüğünü ifade etti. Ancak daha sonra saçma olduğunu fark ettiğini ve havalı tüfekle vurulduğunu anladığını belirtti. Zeki Çiçek, bu olayın ardından şikayetçi oldu ve köpeklerini beslediği için böyle bir saldırıya maruz kaldığını dile getirdi. 

Orhan D. ise suçlamaları reddederek, Zeki Çiçek'in 150 kadar köpeğe baktığını ve bu köpeklerin etrafının çevrili olmadığını, hatta birinin eşini ısırdığını söyledi. Orhan D., Zeki Çiçek'in başına saçma isabet ettiği gün balkonda olduğunu ve olayla hiçbir ilgisinin olmadığını iddia etti. Ayrıca, aynı bölgede köpek beslediğini ve bu nedenle köpekleri öldürmeyeceğini belirtti.

Olay, hayvan hakları konusundaki hassasiyetin arttığı bir dönemde gündeme gelirken, komşular arasında da tartışmaların yükseldiğine dikkat çekildi. Hayvan Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan, insanların sosyal medya üzerinden hayvanlara ve hayvanseverlere karşı kışkırtıcı mesajlar yayınladığına ve bu tür olayların arttığına dikkat çekti.

Ankara sokak hayvanları saçma isabeti