Ankara'da böcek ilacından zehirlenen 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Keçiören ilçesinde böcek ilacı kullanımı sonucu zehirlendiği belirtilen 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 1'i ağır 5 kişinin tedavisi sürüyor.

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Sancaktepe Mahallesi 1637. Sokak'ta saat 07.30 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, bir aile, oturdukları 4 katlı binada ilaçlama yaptırdı. Tarım ilacı kullanımı nedeniyle tüm daireler ilaçlamadan etkilendi. İhbar üzerine bölgeye AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) uzmanları, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, binada bulunan 10 yaşındaki Elif Sude S. ile birlikte 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, olayla ilgili yaptığı açıklamada, olayın böcek ilaçlamasından kaynaklandığını belirtti ve şunları söyledi: "Maalesef 2 vatandaşımız öldü, 1'i ağır 5 vatandaşımız da şu anda tedavi altında. İnşallah onlar sağ salim aramıza dönerler ama şunu ifade edeyim; şu anda orada bütün ekiplerimiz çalışıyorlar. Savcılarımızın talimatları ve kontrolleri dahilinde incelemeler, araştırmalar devam ediyor. Kesin sebep, bu teknik ve adli çalışmalar bittikten sonra netleşecektir. Allah'tan rahmet diliyorum." Ankara Valiliği de olayla ilgili Twitter hesabından yazılı açıklama yaparak şunları belirtti: "Bugün sabah saat 07.33'te Keçiören ilçemizde ikamet eden bir aileden baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleri alınmış olup konu ile ilgili olarak derhal sağlık ekipleri görevlendirilmiştir. Emniyet, AFAD, UMKE, SAKOM ve GAMER ekiplerimizden alınan bilgiye göre durumdan etkilenen 7 vatandaşımızın olduğu, ilk bulgulara göre şahıslarda zehirlenme belirtilerinin görüldüğü değerlendirilmiştir. Hastanelere nakilleri sağlanan şahıslardan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, diğer vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Söz konusu bina ve çevresinde gerekli tedbirler alınmış olup, olayın kesin sebebinin belirlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde uzman ekiplerce inceleme ve araştırmaların sürdürüldüğü ifade edildi. Valilik açıklamasında ayrıca, söz konusu binada ve çevresinde gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Ankara Keçiören zehir