Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Bomba İddia! O İsim En Yüksek Aday

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı özel görüşme sonrasında Cumartesi günü istifasını resmi olarak açıklayacağını duyurmasının ardından Gökçek'in yerine gelecek isim hakkında iddialar gelmeye başladı. CNN Türk Canlı yayınında açıklamalarda bulunan Abdülkadir Selvi ise Gökçek'in yerine gelebilecek en yüksek ihtimaldeki adayı açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı özel görüşme sonrasında Cumartesi günü istifasını resmi olarak açıklayacağını duyurmasının ardından Gökçek’in yerine gelecek isim hakkında iddialar gelmeye başladı. CNN Türk Canlı yayınında açıklamalarda bulunan Abdülkadir Selvi ise Gökçek’in yerine gelebilecek en yüksek ihtimaldeki adayı açıkladı.

CNN Türk Canlı yayınına katılan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumartesi günü istifa edeceğini duyurmasının ardından Gökçek’in yerine gelebilecek en yüksek ihtimalli ismi açıkladı.  Daha öncede yaptığı açıklamaları büyük yankı uyandıran ve iddiaları güçlü olan Selvi’nin canlı yayında yaptığı açıklamada Melih Gökçek’in istifasının ardından yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin gelebileceğini iddia etti.

MELİH GÖKÇEK’İN YERİNE GELECEĞİ İDDİA EDİLEN VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

Şimdilerde Ankara Altındağ Belediye Başkanlığı görevinde olan Veysel Tiryaki, 1965 yılı Bolu Dörtdivan ilçesi Yukarıdüğer Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini doğduğu köyde alan Tiryaki’nin ilkokulun ardından eğitimine devam etmek için Gerede’ye gittiği ve 11 yaşında eğitimi için ailesinden ayrı düştüğü öğrenildi. Ortaokul ve Lise eğitimini Bolu’da alan Tiryaki, buradan da mezun olmasının ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandığı ve üniversite eğitimini de bitirir bitirmez 25 yaşında Kaymakamlık sınavını kazanarak genç yaşta Kaymakamlık makamına oturduğu öğrenildi. Veysel Tiryaki’nin Kaymakamlık görevini 14 yıl farklı il ve ilçelerde sürdürdüğünü ve 2004 yılında Ankara Altındağ Belediye Başkanı olduğu bununla birlikte İngilizcesinin oldukça iyi düzeyde olduğu öğrenildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek Veysel Tiryaki Abdülkadir Selvi CNN Türk Canlı yayın Veysel Tiryaki kimdir