Amasya'da Doğan Bebek Görenleri Hayrete Düşürdü!

TAKİP ET

Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen bir doğum sonrasında dünyaya gelen bebeğin 9 dişinin olması hem aileyi hem de doktorları büyük şaşkınlığa uğrattı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen bir doğum sonrasında dünyaya gelen bebeğin 9 dişinin olması hem aileyi hem de doktorları büyük şaşkınlığa uğrattı. 

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yeni doğan bir bebek görenleri büyük şaşkınlığa uğrattı. Devlet hastanesinde meydana gelen doğum sonrasında dünyaya gelen kız bebeğin 9 dişinin olduğu öğrenildi. Sadece aileyi değil aynı zamanda doktorları da şaşkınlığa uğratan durum karşısında çocuğun sağlık durumu merak edildi. 

MİNİK BEBEĞİN DİŞLERİ ÇEKİLDİ

Bebeğin yapılan sağlık muayenesinin ardından sağlık durumunda herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi. Gayet sağlıklı olan minik bebeğin ön iki dişinin ilerleyen zamanlarda dökülerek nefes borusuna kaçma ihtimalinin olduğu belirlendi. Herhangi bir soruna karşılık yeni doğan minik bebeğin ön iki dişi başarılı bir operasyon sonrasında çekildi. Çekim işleminin ardından herhangi bir sorun bulunmadığı ve sağlık durumunun gayet iyi olduğu ifade edildi. 

Doktorlar tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yaşanan olayın ender olarak da olsa meydana gelen bir durum olduğu ifade edildi. Bebeğin ön iki dişinin son derece belirgin olması sebebiyle ilerde sağlık problemine neden olmaması adına başarılı bir operasyonla çekildiği belirtildi. Hastanede yıllardır gerçekleşen doğumlar arasında bir ilk olduğu belirtildi. Ancak dünya üzerinde yaşanan doğumlarda nadir de olsa bu tür olayların yaşandığı tespit edildi. İlerleyen yıllarda dişlerin belirginleşip süt dişleri olduğu için dökülmesi bekleniyor. 

amasya dişli bebek yeni doğan bebek