Amasya'da Yolcu Otobüsü Devrildi: 6 Ölü, 35 Yaralı

TAKİP ET

Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü devrildi. Katliam gibi kazada 6 kişi yaşamını yitirirken, 35 kişide yaralandı

Ankara'dan Tokat istikametine seyir halinde olan Erova firmasına ait yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkisi civarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi. 

Kazanın ihbar edilmesinin ardından kaza mahalline jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk inceleme sonucunda kazada otobüste seyahat eden 6 yolcunun hayatını kaybettiği tespit edildi. 

Kazada yaralanan 35 kişi ise sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulanslarla Merzifon Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Kaza mahalline gelerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, yaşanan acı verici kazada ölü ve yaralılar olduğunu ifade etti. 

İzmir'den Tokat'ın Erbaa ilçesine gitmekte olan yolcu otobüsünün Merzifon ilçesine 5 kilometre kala sürücüsünün kontrolünden çıkması nedeniyle kazanın olduğuna değinen Vali Doruk, "Kazada otobüsün içerisinde seyahat eden 6 kişi yaşamını yitirirken, 35 kişide yaralandı. Yaralılardan ikisinin tedavisi ayakta yaşılırken, 33 vatandaşımızın tedavisi ise sürüyor. Yaralılarımız arasında sağlık durumu ciddi ve hayati tehlikesi olanlar var." dedi. 

​​​​​Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Merzifon'da meydana gelen trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Merzifon ilçesindeki otobüs kazasıyla ilgili Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı." ifadelerine yer verdi. 

Sağlık Bakanı Koca, Kazaya Dair Paylaşım Yaptı 

Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bilgilendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kazada 5'i kaza mahallinde, 1'ide hastanede olmak üzere 6 kişi hastanede yaşamını kaybetti. Kazada, 35 kişide yaralandı. 

Kazada yaralanan 33 vatandaşımız, kaza mahalline sevk edilen 19 ambulans ve 2 UMKE timiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 2 vatandaşımız ise tedaviye gerek duymadığını belirtmiştir. Kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır ve başsaşlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifa dileklerimi iletiyorum. Tedavilerinin yapılarak sağlıklarına yeniden kavuşmaları için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Amasya Merzifon trafik kazası