Aman Dikkat! Bu Tuzağa Düşmeyin

TAKİP ET

Dolandırıcılık yöntemleri sürekli değişiklik gösterirken bir yenisi faha eklendi. Son zamanlarda sosyal medyayı mesken tutan dolandırıcılar sponsorlu reklamlar üzerinden kişilerin banka hesaplarını boşaltmaya başladılar.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dolandırıcılık farklı bir boyut kazanmaya başladı. Bu süreç içerisinde pek çok dolandırıcının kişilerin sosyal medya hesaplarını ele geçirdiği ve ardından bankaların ismini kullanarak pek çok kişiyi mağdur ettikleri öğrenildi. Özellikle sosyal medya hesapları içerisinde gezinirken karşısına çıkan sponsorlu reklamlara tıklayan kullanıcıların banka hesaplarına girmeyi başaran dolandırıcıların tüm banka hesaplarını boşalttıkları belirlendi. 

Şimdiye kadar telefon dolandırıcılığı yöntemi ile onlarca kişinin mağduriyet yaşadığı belirlendi.. Ardından ele geçirilen sosyal medya hesapları banka hesaplarının boşaltılmasının ardından dikkat çekmemesi adına tekrar eski haline geri getiriliyor. Bu süreçte ortaya çıkan dolandırıcılık işleminin kim tarafından gerçekleştirildiği adeta bir kaos halini alıyor. 

SPONSORLU REKLAMLARA DİKKAT

Siber dolandırıcılar her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yöntemini belirlemeye başladılar. Artık kişilerin sosyal medya hesapları dolandırıcılık için bir aracı olarak kullanılıyor. Kişilerin banka hesap bilgilerini öğrenmek isteyen dolandırıcılar özellikle sosyal medya üzerinden takipçi artırma, profilime kim baktı gibi uygulamaları kendisine paravan olarak kullanıyor. 

Bu tür sponsorlu uygulamalara merakına engel olamayarak tıklayan kişilerin çok uygun fiyatlarla uygulamaları satın almaları bekleniyor. Bu sırada dolandırıcılar kişilerin banka hesap bilgilerini öğreniyor. Böylece hesaptaki tüm para boşaltılabiliyor. Bununla kalmayıp şüphe çekmemek için ele geçirilen sosyal medya hesabı yeniden eski haline getiriliyor. Böylece yaşanan dolandırıcılığın çözülmesi için biraz daha süre kazanılıyor. Bu yöntemle son zamanlarda pek çok kişinin ele geçirildiği öğrenildi. 

sosyal medya telefon dolandırıcılığı dikkat