Altında Yıl Sonunda O Fiyatı Görenlerin Eli Ayağı Tutulacak

TAKİP ET

Gram altın bugünlerde rekor üstüne rekor kırarken, 3 ay sonrasına dikkat çeken uzman isim tarafından altında tufanın kopacağı tarih belirtildikten sonra bir gram altını olanlara dahi önemli uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarında 3 ay sonrası ve yıl sonu itibariyle altın yatırımcılarının elini ayağına dolandıracak o fiyatı uzman isim açıkladı.

Ons altın ve dolar destekli yükselişini sürdüren gram altın, altın yatırımcılarına yüzde 14,25 oranında kazanç sağladı. Gram altın 2200 TL'nin üstünü görürken, FED faiz indirim beklentisi nedeniyle sert düşüşler bekleyen uzmanlar ise altın yatırımcılarını uyardı. 

ONS Altın Gram Altına Destek Veriyor

Gram altın fiyatlarının 2200 TL'yi aşmasının ardından altın yatırımcılarının yüzü gülmeye başladı. Geçtiğimiz gün 2164 dolar seviyelerini gören ons altın fiyatı, bugün ise 3 dolar gerileyerek 2161 dolar seviyelerinde yer aldı. Bu hafta başı itibaren ons altın fiyatında yüzde 3,53 oranında artış görülürken, son 7 günde ise ons altın fiyatı yüzde 6 oranında arttı. Yılbaşı baz alındığında ise ons altın fiyatındaki artış oranı yüzde 4,54 oranında oldu. 

Gram Altının 3000 TL Olacağı O Tarih

Altın fyatları ile ilgili görüşlerini belirten Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında takip edilmesi gereken aralık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gram altın fiyatlarında 2170 TL - 2270 TL aralığını özellikle işaret eden Memiş'in yıl içerisindeki tahminlerine bakıldığı zaman gram altın fiyatı haziran ayında 2500 TL - 2700 TL aralığında olacakken, yılın son çeyreğinde ise 3000 TL seviyelerinde olacağı görülüyor. 

Altın fiyatları yükselişini bugünlerde rekor seviyede sürdürürken, FED Başkanı Jerome Powell'ın yıl ortalarında faiz indirimi beklentilerini güçlendiren açıklaması, altın fiyatlarına olumlu yönde etki etti.     

Altın gram altın gram altın fiyatı FED Faiz