Almanya'dan Gelen İhbarla Bolu Dağında Hareketli Dakikalar Yaşanıyor!

TAKİP ET

Alman otomobil şirketine Bolu Dağı çevresinden gelen imdat sinyali yetkililer aracılığı ile jandarma ve AFAD ekiplerini harekete geçirdi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Almanya'dan jandarma ihbar hattına gelen bir ihbar sonrasında Bolu Dağı ve çevresinde arama çalışmaları başlatıldı. Alman bir otomobil firması kendi araçlarından biri tarafından imdat sinyali alınca harekete geçti. Sinyalin nereden geldiği konusunda bir inceleme başlatıldığı sırada Bolu Dağı bölgesinden geldiği öğrenildi. İmdat sinyali üzerine harekete geçen Alman yetkililer bölgedeki jandarma ihbar hattını arayarak durum hakkında bilgilendirme yaptılar. 

Otomobil firması yetkilisi kendisine gelen imdat sinyali ile birlikte hemen harekete geçti. Jandarma ihbar hattını arayarak imdat sinyali hakkında bilgi verdi. Gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Verilen haber sonrasında arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. 

BOLU DAĞI'NDA DRONE İLE ARAMA YAPILIYOR

Araçlardan birisinin verdiği sinyalin Bolu Dağı çevresinde olduğu öğrenilince aracın bulunduğu koordinatlar alındı. Araçlarının bulunmasını talep eden şirket ise konunun takipçisi olduğunu belirttiler. Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı. 

Bölgede ekipler arama çalışmalarına devam ederken kar yağışı ve kar kalınlığı sebebiyle zor zamanlar yaşadılar. Kar kalınlığının yaklaşık olarak 15 20 santimetre olduğu belirlendi. Bölgede yukarıdan kuş bakışı arama çalışmaları için drone ile çalışmalar devam ediyor. Aracın izine şimdiye kadar rastlanmadığı ancak bölgede çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı. 

almanya otomobil firması bolu dağı