Almanya'da Türk Genci Polis Şiddetiyle Hayatını Kaybetti!

TAKİP ET

Almanya'nın Frankfurt kentinden gelen haberde bir Türk gencinin Alman polisi şiddetiyle öldüğü iddia edildi. Alman polisinin şiddetine uğradığı iddia edilen Savaş Kabasakal'ın ölüm nedeni henüz bilinmezken Frankfurt Başkonsolosu olayın yakın takipçisi olacaklarını gencin ailesi ile görüştüklerini ve onlara destek olacaklarını açıkladı.

Almanya’nın Frankfurt kentinden gelen haberde bir Türk gencinin Alman polisi şiddetiyle öldüğü iddia edildi. Alman polisinin şiddetine uğradığı iddia edilen Savaş Kabasakal’ın ölüm nedeni henüz bilinmezken Frankfurt Başkonsolosu olayın yakın takipçisi olacaklarını gencin ailesi ile görüştüklerini ve onlara destek olacaklarını açıkladı. 

EVE GELEN POLİSLER GENCİN ÜZERİNE ÇULLANDI

Olayın yaşandığı anda evde olan ve polise kapıyı açan küçük kardeş Hakan Kabasakal ne olduğunu anlayamadı. Polislere herhangi bir problem olmadığını söyleyen Hakan Kabasakal polislerden gitmelerini istedi. Ancak polisler gitmedi ve henüz banyodan yeni çıkmış üzerinde sadece havlu olan Savaş Kabasakal’ın bir anda üzerine çullandı. Gencin üzerine çullanan polis hem yatak odasının hem de evin giriş kapısının kapısını kapattı. Gelen iddialara göre Savaş Kabasakal üzerine çullanan polislere direnmeye çalıştı. Polisin üzerine çullandığı genç kendi yatak odasında fenalaşarak hayatını kaybetti. 

OLAYIN ÜZERİNDEN 2 SAAT GEÇTİKTEN SONRA ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER

Hayatını kaybeden Türk gencinin kardeşi Hakan Kabasakal yaşanan olayı anlattı. Kardeş Hakan Kabasakal,  " Ağabeyim, anlaşamadıkları için eşinden ayrı yaşıyordu 12 yaşında bir oğlu var. Ağabeyimin eşi, mahkemeden ağabeyimin evi boşaltması için bir dava açmıştı. Mahkeme ağabeyimin evi boşaltması yönünde bir karar verdi. Dün saat 15'te polis ekipleri ağabeyimin kaldığı eve geldi. Onların yukardan geldiğini gördüm ve kapıyı açtım. Ağabeyim duştan yeni çıkmıştı. Üzerinde sadece havlu vardı. Polisler ağabeyimin yatak odasındaydı. Hemen üzerine çullandılar. Bizleri dışarı çıkardılar. Evin ve yatak odasının kapısını kapattılar. Önce sesler geliyordu. Bir anda sesler kesildi. 40 dakika sonra evin önüne ambulans geldi. Olaydan 2 saat sonra polis, ağabeyimin 15.20 'de öldüğünü söyledi. Fakat nasıl ne şekilde öldüğünü söylemedi. Polisin uyguladığı orantısız güç ya da genel tabiriyle polis şiddeti. Polis şiddetine sadece sıcak bölgelerde değil, demokrasinin kök saldığı, hukuk devletinin işlediği ülkelerde de rastlanıyor. Olayın peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu. 

BAŞKONSOLOSTAN AÇIKLAMA GELDİ

Frankfurt’un Başkonsolosu olan Burak Karartı olayla ilgili açıklama yaptı. Başkonsolos yaptığı açıklamada, olaya üzüldüklerini ve hemen Alman makamları ile iletişim kurduklarını yetkili makamların henüz konu ile ilgili net bir açıklama yapmadığını ve olayın yakından takipçisi olacaklarını belirtti. Hayatını kaybeden genç Savaş Kabasakal’a yapılan ilk otopside ölüm nedeni belli olmadı. İlk otopsinin ardından yapılan diğer otopsi raporunun net olarak açıklanması beklenirken Frankfurt Savcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. 

 

almanya polis türk genci polis şiddeti almanyada türk gencinin ölümü frankfurt