Almanya'dan bisikletle babasını görmek için Kayseri'ye geldi

TAKİP ET

Türk babasıyla tanışabilmek için Almanya'dan bisikleti ile yola çıkan 33 yaşındaki Madeline Hoffmann, 4.5 ay süren yolculuktan sonra Kayseri'deki babasıyla bir araya geldi. 

Almanya'da yaşayan Hoffmann, 7 sene önce babasının bir Türk olduğunu öğrendi.  Babasını bulduğu zamanlarda Avustralya'nın Sidney şehrinde yaşayan ve moda tasarımcılığı yapan Hoffmann, babası ile tanışmak için bir Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Gelebilmek için işinden istifa eden Hoffmann, Almanya'ya geri döndü ve 23 Ağustos 2022'de Türkiye'ye gelmek için bisikleti ile yola çıktı. 

'BABAMLA İLK KEZ GÖRÜŞMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM'
 
Hoffmann, yaşadığı duyguları anlatarak, "Çünkü eski kültürüm olan Alman mirasım ve yeni kültürüm olan Türkiye'yi birleştirme fikri ortaya çıktı. Babamla ilk kez görüşmek için yola çıktım." ifadelerini kullandı. Hoffmann, Almanya'dan Fransa, İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Bosna Hersek, Arnavutluk, Yunanistan'dan geçerek Türkiye'ye geldiğini anlattı. 
 
Her ülkede farklı insanlar ile tanıştığını ifade eden Hoffmann, "Beni evlerine davet ettiler, akşam yemeği verdiler, beni ağırladılar. Bisiklet, seyahat etmenin güzel bir yolu çünkü teninizde rüzgarı hissedebilirsiniz ve bir ülkeyi gerçekten tanırsınız. Farklı duygular vardı çünkü babamla ilk defa buluşacaktım. 33 yıldır bu anı bekliyordum. Bu anı yaşamak için bisikletle 4,5 aydır seyahat ediyorum. Apartmanın girişine gelince çok tuhaf bir andı. Nasıl hissetmem gerektiğini, ne olacağını bilmiyordum. Aşağıya geldiğini biliyordum ve bakmaya korktuğum için kapıya sırtımı döndüm. Neler hissettiğimi tarif etmeye çalışmak çok zor. İkinci parçamın geldiğini görmek çok ilginçti. Çok güzel duygu. Bu seyahatte sadece babamla buluşmak değil olabildiğince Türkiye'yi ve Türk halkını görmek, ikinci kültürümü öğrenmek isterim. Türk müziği dinlemek, Türk yemekleri ve birkaç Türkçe kelime öğrenmek istiyorum." şeklinde konuştu. 

Baba Duran Tekin ise 1973 senesinde Almanya'ya gittiğini, sanat okulunun ardından iş hayatına atıldığını belirtti. Almanya'da tanıştığı bir kadından iki kızının dünyaya geldiğini ifade eden Tekin, çeşitli sebeplerden ötürü ayrıldıklarını ifade etti. 

Büyük kızı ile 28 yılın ardından Almanya'da görüştüğünü belirten Tekin, küçük kızı Madeline Avustralya'da yaşadığı için onun ile görüşmediğini ifade ederek, "O beni ilk kez görüyor, ben de onu. Ablasına, 'bir gün Avustralya'ya gidelim' dedim ama işini ayarlayamadı. Oraya gitmek biraz zor, hem maddi açıdan hem zaman açısından. Kendisi Almanya'ya bir kere geldi, o zaman da ben gidemedim. Böyle çıkıp geldi. Zamanı geri çeviremem, o zamanlar öyle oldu." şeklinde konuştu. 

Almanya Türkiye bisiklet