Almanya Başbakanı Merkel siyasete veda ediyor

TAKİP ET

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, siyasete veda ediyor. Parti yürütme komitesi tarafından yapılan açıklamada, yeni liderin seçilmesi için 4 Aralık tarihinde Stuttgart kentinde kongre yapılacağı bilgisine yer verildi.

2005 yılından beri Almanya'da Başbakan olarak görev yapmakta olan Angela Merkel, siyaseti bırakma hazırlığı yapıyor. Merkel'in liderliğini yaptığı Hristiyan Demokrat Birliği Partisi'nin yürütme kurulu, yeni liderini seçmek için 4 Aralık tarihinde yapılacak kongre için gerekli hazırlıklara başladı. 

Başbakanlık İçin Avantaj Sahibi Olacak

4 Aralık tarihinde Stuttgart kentinde gerçekleştirilecek kongre, koronavirüs salgınından dolayı komite tarafından alınan kararla tek güne indirildi. Kongrede seçilecek olan Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Başkanı, Almanya başbakanlığına adaylıkta bir adım önde olarak avantaj sahibi olacak. 

Merkel Aday Olmuyor 

2005 yılından beri iktidarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2021 yılının Ekim ayına kadar yapılması planlanan Almanya federal seçimleri için aday olmayacağını daha önce yaptığı açıklamalarda ifade etmişti. Bundan böyle Angela Merkel'in halefi olmayı istemediğini Şubat ayında açıklayan Annegret Kramp-Karrenbauer, Hristiyan Demokrat Birliği Partisi liderliğine aday olmayacağını söylemişti.  

angela merkel almanya siyaset