Alman Prof'a Başörtü Dersi! Türk Öğrencinin Başörtüsünü Çıkarttırmak İstedi, İlk Tepki Öğrencilerinden Geldi

TAKİP ET

Almanya'da yer alan Würzburg Üniversitesi'nde görev yapmakta olan bir profesörün Türk kökenli olduğu öğrenilen Müslüman bir öğrencisine başörtüsünü çıkarttırmak istediği öğrenildi. Öğrencisine başörtüsünü çıkarmasını söyleyen Alman Profesör ilk tepkiyi sınıfındaki öğrencilerden aldı. Öğrencilerin sınıfı terk ederek Profesörü protesto ettikleri öğrenildi.

Almanya’da yer alan Würzburg Üniversitesi’nde görev yapmakta olan bir profesörün Türk kökenli olduğu öğrenilen Müslüman bir öğrencisine başörtüsünü çıkarttırmak istediği öğrenildi. Öğrencisine başörtüsünü çıkarmasını söyleyen Alman Profesör ilk tepkiyi sınıfındaki öğrencilerden aldı. Öğrencilerin sınıfı terk ederek Profesörü protesto ettikleri öğrenildi.

BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARTMASINI İSTEDİ 

Almanya’nın Würzburg şehrinde bulunan Würzburg üniversitesinde Profesörlük yapan bir Profesörün sınıftaki bazı öğrencilerden başörtülerini çıkarmalarını istemesi büyük tepkiye yol açtı. Profesörün bu talebi sınıftaki bazı öğrencilerin dersi terk etmesine neden oldu. Sınıf seküler bir alan diyen Prof’un bu talebini sadece Müslüman kadınlar için yaptığını belirtti. 

‘İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP’

Yaşanan olay sonrasında söz konusu Üniversite Sözcüsü gerçekleştirilen bu olay sonrasında olaya neden olan Prof’un kadın-erkek eşitliğini tartışmaya götürdüğünü ve olayı gerçekleştiren Prof’un daha sonrasında yaşananlar karşısında büyük üzüntü duyduğunu aktardı. Yeşil Gençlik adlı Wüzburg grubunun başörtülerinin çıkarılması istenen Müslüman öğrencilere destek çıktığı ve inanç özgürlüğüne sahip olduklarını savundukları öğrenildi. Öte yandan yine aynı grup Profesörün öğrenciler karşısında yaptığı davranışın kamu önünde aşağılama anlamına geldiğini belirtti.

 

Alman Profesör Başörtülü Türk Başörtü tepkisi Başörtüsünü çıkarttırmak istedi Tepki Protesto Wüzburg Üniversitesi Müslüman öğrenci