Alkollü çıkmamak için dakikalarca su içti! alkollü çıkınca: 'Cezayı hemen ödersem indirim olur mu?'

TAKİP ET

Bursa'da yaşanan olayda, polis kontrolünde alkollü çıkmamak için süre isteyen araç sürücüsü, kontrolden alkollü çıkmamak için dakikalarca su tüketti. Fakat 1.34 promil alkollü çıkan otomobil sürücünün ehliyetine el konuldu. Dur ihtarına uymayarak geri geri giden otomobil sürücü ise kaçamayacağını fark edince uygulama noktasında polis ekipleri tarafından yakalandı. Bu sürücünün ise yoklama kaçağı olduğu tespit edildi.

Bursa’nın Osmangazi İlçesine bağlı Santral Garaj Mahallesi'nde kontrol noktasında bekleten trafik polislerini gören otomobil sürücüsü geri manevra yapıp anayolda ters şerite geçti. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan otomobil sürücü daha fazla ilerleyemeyeceğini fark edince uygulama noktasına döndü.

DUR İHTARINA UYMADI KAÇMAYA ÇALIŞTI

Alkol testi yapılan otomobil sürücünün promilsiz çıktığını anlayan polis ekipleri, neden kaçtığını sorunca otomobil sürücüsü “Yoklama kaçağı olduğum için korktum kaçtım” yanıtını verdi. Alkolden işlem yapılmayan otomobil sürücüye ters şeritte gitmesi ve ‘dur’ ihtarına uymaması sebebiyle 854 TL ceza kesildi. Sürücü bu seferde, “Ben bu cezayı kabul etmiyorum” diyerek polislere tepki gösterdi. Ardından cezasını kabul eden otomobil sürücü “Hemen ödersem indirim oluyor mu?” ifadelerini kullanarak kontrol yerinden uzaklaştı.

ALKOLÜN ETKİSİNDEN KURTULMAK İÇİN SU İÇTİ

Polis kontrol noktasına takılan bir başka otomobil sürücüsü ise dakikalarca polis ekiplerini oyalayarak alkolün etkisinden kurtulmak için su içti. Alkol testine üflemesini söyleyen ekiplere ilk önce üfleyemeceğini belirten otomobil sürücüsü bir süre su içmesinin ardından üflemeye karar verdi. Alkolmetreye üfleyen otomobil sürücüsü 1.34 promil alkollü çıkınca, arkadaşına, "Kurtaramadık" dedi.

Bursa Trafik sürücü