Alkol aldıkları adamın önce parasını çaldılar ardından bagaja kilitlediler! Polis çevirmesinde yakayı ele verdiler

TAKİP ET

Adana'da Ali Abay ve Tayfun Bayazıt, beraber alkol aldıkları Selahattin K.'yi döverek, banka hesabında bulunan 10 bin TL'yi kendi hesaplarına aktardı. Şüphelilerin bagaja koydukları Selahattin K., polis ekiplerinin şüphe üzerine aracın bağajında kurtarıldı. Abay ile Bayazıt gözaltına alınırken zanlılar ilk ifadesinde, "Selahattin koltuğa oturmayacağını, bagajda gitmek istediğini söyledi. Biz de bindirip, yola çıktık" dedi.

Kentte esnaf olan Selahattin K.'yi cep telefonu ile arayan arkadaşının oğlu Ali Abay, "Güzel kız arkadaşlarımız var. Hep birlikte dışarı çıkıp, bir şeyler içelim" teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Selahattin K., aracıyla Abay, arkadaşı Tayfun Bayazıt ve yanlarında bulunan 2 kızı alarak Karataş ilçesinde sahile gitti.

10 BİN TL'Yİ HESAPLARINA AKTARDILAR

Bir süre burada alkol kullanan Selahattin K., iddialara göre, 15 yaşındaki kızlardan E.C. ile yakınlaştı. Bu duruma kızan Abay ile Bayazıt, Selahattin K.'ye şiddet uygulamaya başladı. Zanlılar, zorla cep telefonunu aldıkları Selahattin K.'nin banka hesabında yer alan 10 bin TL'yi de kendi hesaplarına geçirdi. Zanlıların, elinden kurtulup kaçmaya çalışan Selahattin K.'yi yakalayıp aracın bagajına kilitleyerek bölgeden ayrıldı.

POLİS DENETİMİNE YAKALANINCA KURTARILDI

Kent merkezine giden zanlılar, Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi'nde devriye görevindeki motorize yunus ekipleri tarafından durduruldu. Araçda arama yapan ekipler, bagajı açtıklarında Selahattin K.’yi buldu. Selahattin K.'nin şiddet gördüğünü fark eden polisler, zanlıları gözaltına aldı. Emniyette verdikleri ifadelerinde Selahattin K., "Telefonla arayıp, içki içmek istediklerini söylediler. Buluştuktan bir süre sonra da beni dövüp, paramı gasbettiler" ifadelerini kullandı.

"BAGAJDA GİTMEK İSTEDİ"

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği'ne getirilen zanlılardan Ali Abay verdiği ifadesinde, "Bir süre içki içtikten sonra dönmeye karar verdik. Selahattin koltuğa oturmayacağını, bagajda gitmek istediğini söyledi. Biz de bindirip, yola çıktık" şeklinde konuştu. Ali Abay ile Tayfun Bayazıt çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, E.C. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

 

Adana Gasp bagaj