Alışveriş poşetinlerine zam istendi

TAKİP ET

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, 2019 senesinden beri uygulanmaya başlayan alışveriş poşeti fiyatının 25 kuruştan 75 kuruşa çıkarılması için talepte bulunduklarını paylaştı.

Market alışverişlerinde kullanılan poşetler 2019 senesinde ücretli olmuştu. Ücretli olmasının ardından 25 kuruşa satılan poşetler için zam talebinde bulunuldu. Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından yapılan açıklamada poşetlerin fiyatının 75 kuruşa çıkarılmasını talep ettiklerini ifade etti.

KALİTEYE GÖRE 1 TL’YE KADAR ÇIKABİLİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na yapılan talepte gerekçe olarak çevre kirliliği vurgusu yapıldı. Federasyon Başkanı Ömer Düzgün, poşet üretim maliyetlerinde artış yaşandığını ve kalitesine göre, 1 TL’ye kadar yükselebileceğini ifade etti.

Ücretli poşet uygulaması 1 Ocak 2019 tarihindenden bu yana uygulanmakta. Poşetlere zam konusu ilk defa geçen sene aralık ayında da gündeme gelmişti. Fakat bakanlık, 2022 yılında da poşetlerin 25 kuruştan satılmasına karar verdiğini açıklayarak buna yönelik karar almıştı.

550 BİN TON ATIK ENGELLENDİ

Bakanlık tarafından açıklanana verilerine göre, uygulama ile 4 yılda, plastik poşetten dolayı 550 bin ton plastik atığın oluşumu ve 23 bin ton sera gazı salınımın önüne geçildiği ifade edildi.

 

alışveriş naylon poşet TPF