Aldatan Anne Hakkında Mahkemeden Emsal Karar Verildi

TAKİP ET

Erzurum'da bir kadın sadakatsizliği sebebi ile eşi tarafından mahkemeye verildi. Mahkeme boşanmayı gerçekleştirirken çocukların velayetini annenin yaptıklarından dolayı babaya verdi. Ancak bu karar Yargıtay tarafından bozuldu.

Yerel mahkeme sadakatsiz olan anneden çocukların velayetinin alınmasını ve babaya verilmesini istedi. Annenin yaptığı sadakatsizliğin çocukların veden ve ruh sağlığı üzerinde birtakım olumsuz etkilerinin olabileceği yönünde karar çıktı. Ancak kararın temyize götürülmesinin ardından Yargıtay tarafından yerel mahkemenin verdiği karar bozuldu. Bu kararın bozulması sadakatsiz anne açısından emsal niteliğinde bir karar olarak değerlendirildi. 

Erzurum'da yaşanan olayda iki çocuk babası olan adam karısının bir süredir kendisini aldattığını öğrendi. Bunun üzerine zaman kaybetmeden boşanma davası açtı. Eşinin sadakatsizliğini ispatlayarak 9 ve 12 yaşındaki çocukların velayetinin kendisine verilmesini istedi. Ardından mahkeme tarafından sunulan delillere bakılarak boşanmanın gerçekleştirilmesine karar verildi. Çocukların annenin sadakatsizliği üzerine bedenen ve ruhen olumsuz yönde gelişimlerinin etkilenebileceğini belirterek velayetin babaya verildiği öğrenildi. 

YEREL MAHKEMENİN KARARI BOZULDU

Ardından anne avukatı ile birlikte kararın temyiz edilmesini istedi. Velayet düzenlemenin yeniden yapılmasını istedi. Temyize götürülen karar sonrasında çocukların anneleri ile yaşamak istediklerini beyan ettikleri ve buna rağmen babaya verildiği  ortaya çıktı. 

Yargıtay tarafından görülen yeni dava sonrasında yerel mahkemenin verdiği karar bozulmuş oldu. Sadakatsizliğin çocukları bedenen ve ruhen etkilemediği, çocuğun üstünlüğünün her şeyden önde geldiğini ve bu süreç içerisinde çocukların isteklerinin de gözetildiğini açıkladı. Kararın bozulmasının ardından emsal olacak bu süreç içerisinde çocuklar annelerine verildi. 

yargıtay emsal karar