Aktardan aldığı zayıflama tozu nedeniyle hastanelik oldu! 'Karaciğerim iflas edebilirmiş'

TAKİP ET

Sivas'ta bir üniversite öğrencisi, kilo vermek için bitkisel olduğu ifade edilen aktardan aldığı zayıflama tozunu kullandıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Baş ağrısı, mide bulantısı ve tansiyon düşüklüğü nedeniyle hastaneye kaldırılan genç kız, bu tozu kullanması durumunda karaciğerinin iflas edebileceği ifade edildi.

Sivas'ta bir genç kız, zayıflattığı söylenilen aktardan aldığı zayıflama tozunu kullanmasının ardından hastanelik oldu.

Üniversite öğrencisi Ceren Karabulut, kilo vermek için aktardan bir ürün aldı. Bitkisel olduğu söylenilen zayıflama tozunu kullanan genç kız pek çok şikayetle hastaneye kaldırıldı.

‘KARACİĞERİM İFLAS EDEBİLİRMİŞ’

Karabulut yaşadıklarını anlatarak, ''Daha önce internette gördüğün zayıflama tozunu bir aktara gidip aldım. 3 kaşık yoğurdun içerisine bir kaşık bu tozu koyup tüketiyorsun ve başka bir şey yememek gerekiyor. Ben de hiçbir şey yemeyerek bu tozu kullandım. 2 gün boyunca mide bulantım devam etti. Gece saat 2 sularında mide bulantısı, baş ağrısı ve tansiyon düşüklüğü yaşayarak fenalaştım. Arkadaşlarımla ambulansı aradık ve acil servise götürüldüm. Tahlil sonucunda karaciğer değerlerimde yükseklik gördü. Bu tozu daha fazla kullandığım takdirde karaciğerime vuracağını bu tür tozları kullanmamam gerektiğini ve bundan dolayı karaciğerimin iflas edebileceği söylendi.'' ifadelerini kullandı.

‘SOSYAŞ MEDYADA ÖZENDİRİLİYOR’

Karabulut, bu tarz kilo verme ürünlerinin sosyal medyadan yayıldığını belirterek , ''Benim gibi sonunu düşünmeden hiçbir şey yapmayın. Çünkü ben biraz daha fazla kullanıp hastaneye başvurmasaydım belki de sonuçları ölümcül olacaktı ya da karaciğerimi kaybedebilirdim. Tavsiyem internette özendirilen bu tarz ilaçları kullanmayın'' şeklinde konuştu.

 

sivas zayıflama tozu karaciğer