AKP'nin Seçim Şarkısı Yasaklandı!

TAKİP ET

CHP, AKP'nin seçim şarkısına itiraz etmişti. YSK bu itirazı kabul etti ve AKP'nin "Haydi Bismillah" adlı seçim şarkısı yasaklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'nin 1 Kasım kampanyası için kullanacağı seçim şarkısına "Besmele, dini kavram, seçimde kullanılamaz" gerekçesiyle itiraz etti. YSK, Tanal'ın başvurusunu kabul etti ve "Haydi Bismillah" adlı seçim şarkısını yasakladı. Bu gelişmelerin ardından Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "CHP'li vekil Mahmut Tanal, AK Parti seçim müziğindeki 'Bismillah'a; 'Besmele, dini kavram, seçimde kullanılamaz.' gerekçesiyle itiraz etmiş. CHP'li vekilin itirazı üzerine YSK, 'besmelenin seçimde kullanılamayacağına' karar vermiş. Sonuçta, CHP sayesinde seçimde besmele yasak. CHP, besmelesiz kampanya yapabilir. Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize 'Haydi Bismillah' diyerek başlamaya devam edeceğiz" dedi.

1) CHP'li vekil M.Tanal,Ak Parti seçim müziğindeki "Bismillah"a; "Besmele,dini kavram, seçimde kullanılamaz."gerekçesiyle itiraz etmiş.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) 2)CHP'li vekilin itirazı üzerine YSK, "besmelenin seçimde kullanılamayacağına" karar vermiş. Sonuçta,CHP sayesinde seçimde besmele yasak. — Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag)

3)CHP, besmelesiz kampanya yapabilir.Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize "Haydi Bismillah" diyerek başlamaya devam edeceğiz.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag)

AKP akp 1 kasım milletvekili adayları akp 1 kasım seçimleri akp haydi bismillah akp seçim şarkısı din sömürüsü seçim şarkıları