AKP'de Binali Yıldırım Şoku

TAKİP ET

AKP'de gerçekleşecek büyük kongre öncesinde Binali Yıldırım'ın genel başka adaylığı için yakın çevresinden ve delegelerden fikir aldığı konuşuluyor.

Ak Parti'nin yarın düzenleyeceği büyük kongre öncesinde Binali Yıldırım'la ilgili şok edici iddialar ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Saray Ekibi" arasında yer alan Binali Yıldırım, genel başkan adaylığı için el altından nabız yokladı. Bu haber, Başbakan Davutoğlu cephesinde ise şaşkınlıkla karşılandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekili aday adayı olarak aktif siyasete geri dönmüştü. Dün bir sürpriz yaparak delegeleri aradı ve adaylığı konusunda görüşlerini sordu. Bu durum Ak Parti'de hareketli anların yaşanmasına sebep oldu. Yıldırım yakın çevresine “Henüz kesin kararımı vermedim” dedi. Kulislerde ise Yıldırım'ın adaylığı ile ilgili olarak %50 ihtimal olduğu ve temaslarının güçlü olduğu konuşuluyor. Kongreden kısa bir süre önce gerçekleşen bu olay Davutoğlu cephesini karıştırdı. Davutoğlu, dün özel konutunda kurmaylarıyla uzun uzun gelişmeleri değerlendirirken, parti kaynaklarından alınan bilgilerde ise “İki adaylı bir yarış olmaz, kongreye o karar verilmiş olarak gidilir” ifadeleri yer aldı. Gözlerin çevrildiği Erdoğan ise dün Davutoğlu ve Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. Bu temasların, Yıldırım’ın adaylık ihtimalinden çok Davutoğlu’nun MKYK listesinin, ‘Saray’ın etkisi altında oluşmasıyla’ sonuçlanacağı iddia ediliyor. SARAY GÜÇLÜ YÖNETİM İSTİYOR Erdoğan'ın "güçlü bir genel merkez yönetimi" hedefiyle MKYK'da yakın çevresinden Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mücahit Arslan gibi isimleri listede görmek istediği söyleniyor. MKYK'da ise  Nihat Ergün, Faruk Çelik, Haluk İpek, Numan Kurtulmuş, Sadullah Ergin, Abdülhamit Gül'ün yer alması bekleniyor. Davutoğlu cephesinde Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Vedat Bilgin gibi isimlerden bahsedilirken partinin yeni kuşağından olan Taha Özhan ve Ertan Aydın gibi isimlerin de olabileceği konuşuluyor. Ak Parti tüzüğünde yer alan maddelere göre genel başkan adayı olunabilmesi için delegelerin %20'sinin imzası gerekiyor. AKP'de toplam 1400 delege olduğu için genel başkan adayı olmak isteyen kişiye 280 delegenin imza vermesi gerekiyor.  

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti MKYK AKP AKP delegeleri AKP Genel Başkan Adayı AKP kongresi Binali Yıldırım Binali Yıldırım aday olacak mı Binali Yıldırım genel başkan adayı Davutoğlu cephesi Tayyip Erdoğan