AKP Arınç Dönemi Sona Erdi!

TAKİP ET

AKP'deki üç dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Bülent Arınç, 1 Kasım seçimlerinde de aday olmadı. Böylece AKP'de Arınç dönemi resmen sona erdi.

AKP, 1 Kasım seçimleri için aday listesini açıklayarak YSK'ya sundu. Listede en dikkat çeken isimler Ali Babacan ve Mehmet Şimşek oldu. Listede eksikliği görülen için ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tı. Arınç, partisindeki üç dönem kuralı sebebiyle 7 Haziran seçimlerinde aday olamamış, 1 Kasım seçimlerinde de aday olmayacağını açıklamıştı. Arınç, böylece listede yer almadı. Arınç, AKP'nin son kongresinde de MKYK listesinden çıkarılmıştı. AKP yönetiminde de yer almayan Bülent Arınç, yaptığı bir açıklamada siyasete veda mesajları vermiş ve “Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Ben kadere inanırım, bu iş bitti” demişti.

1 kasım akp milletvekili adayları 1 Kasım seçimleri akp milletvekili aday adayları akp milletvekili aday listesi akp milletvekili adayları bülent arınç bülent arınç aday mı bülent arınç aday olmadı