AKOM'dan Bir Son Dakika Uyarısı Daha: Sadece Dakikalar Kaldı

TAKİP ET

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış ve dolu hakkında AKOM'dan yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yağışın il genelinde gece saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtilirken dolu riskinin en aza indiği söylendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahmini neredeyse dolu yağışı beklenmediği belirtildi. Araç sahipleri daha önce yapılan dolu uyarıları nedeniyle kentte bulunan kapalı otoparkları ve AVM otoparklarını doldurdu.

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış ve dolu hakkında AKOM'dan yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yağışın il genelinde gece saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtilirken dolu riskinin en aza indiği söylendi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahmini neredeyse dolu yağışı beklenmediği belirtildi. Araç sahipleri daha önce yapılan dolu uyarıları nedeniyle kentte bulunan kapalı otoparkları ve AVM otoparklarını doldurdu. 

İstanbul'da şiddetli sağanak yağış ve dolu yağışı uyarılarının ardından kapalı otoparklarda adeta yer kalmadı. Vatandaşlar ise kapalı otoparklarda yer bulamayınca AVM otoparklarının Akın ederken AVM girişlerinde uzun kuyruklar oluştu.  Avcılar Belediyesi bir açıklama yaparak, "Olası dolu yağışında araçların hasar görmemesi için Avcılarımız'da bulunan bütün kapalı semt pazarlarımız otopark olarak kullanımınıza sunulmuştur" ifadelerini kullandı. 

SADECE DAKİKALAR KALDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada yağışların saat 17.00 ile 22.00 arasında beklendiği belirtilmişti.  Meteoroloji radarından alınan görüntülere göre sağanak yağış İstanbul'da tek bir yönden değil birkaç farklı yönden yaklaşıyor.  Bu nedenle yeni bir uyarı yayınlayan meteoroloji il genelinde Gece yarısına kadar devam etmesi beklenen yağışların çok kuvvetli olacağını Bu nedenle de vatandaşların dikkatli olmasını belirtti.

DOLU RİSKİ EN AZA İNDİ
AKOM tarafından yapılan son uyarıda ise kent genelinde şiddetli sağanak yağışın beklendiği, ancak dolu riskinin en aza indiği belirtildi. 

 

son dakika haber İstanbul hava durumu meteoroloji AKOM uyarı