Akılalmaz dolandırıcılık! Emlakçı ev sahibi adına evi kiralayıp üstüne sahte senetle borçlandırdı

TAKİP ET

Bursa'da görev yapan öğretmen Fatma Karasu, bir öğrencisi vasıtası ile tanıştığı emlakçıdan ev satın almak istedi. İddialara göre emlakçı, öğretmenin parasını alarak sattığı evde, Karasu adına sahte kontrat hazırlayarak başka birine kiraya verdi. Yıllar geçtikten sonra ise senet düzenleyerek borçlu oldu. 575 TL borç nedeniyle evine 7 defa haciz geldiğini söyleyen öğretmenin akılalmaz bir dolandırıcılık yaşadı.

İddialara göre, Bursa'da öğretmen olan Fatma Karasu'ya bir öğrencisi, uyguna güzel bir ev bulduğunu söyledi. Bunu duyan Fatma Karasu, öğrencinin vasıtasıyla emlakçı F.D. ile tanıştı. Fatma Karasu, beğendiği bir evin parasını vererek satın aldı

SAHTE KONTRAT İLE ELEKTRİK, SU VE DOĞAL GAZ BAĞLATTI

Evi eşyalı satın alan öğretmen, emlakçı F.D., Karasu ismine sahte kira kontratı imzalayarak eve doğal gaz, elektrik ve su bağlantısı yaptırdı. Bunun ardından Fatma Karasu, savcılığı suç duyurusunda bulundu.

"EVİME HABERİM DIŞINDA BİRİLERİNİ SOKTURLAR"

Mağdur olduğunu ifade eden öğretmen Fatma Karasu, "Doğanbey TOKİ’den ev almaya kalktım. Öğrencim vasıtasıyla gayrimenkul sahibi F.D ile tanıştım. Ev almama yardımcı oldular, parasını ödeyip evimi aldım. Bu olaylar evi alma ile başladı. Benim evime haberim dışında birilerini soktular. Benim adıma kira kontratı hazırlayarak elektrik, su, doğal gaz bağlattılar, evimi istila ettiler. Çıkarmaları için zorladığımda bin bir güçlükle karşılaştım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum bunun üzerine imzanın bana ait olmadığı ortaya çıktı. Daha önce birçok suçu olan F.D. adlı kişi 10 ay hapse mahkum oldu." şeklinde konuştu.

"BENİM ADIMA SENET DÜZENLEDİ"

Adına sahte senet imzalandığını iddia eden Karasu, "4-5 yıldan beri görmediğim bu kişi 10 ay önce kadar benim adıma 575 bin TL değerinde senet düzenledi. Vadesi geçmiş olarak göstererek evime hacze gelindi. Avukatıyla birlikte başıma çöktüler. İtiraz ettik itirazımın karşılığında imzanın bana ait olmadığı ortaya çıktı. Karşı taraf 2’nci itirazlarında türlü hilelerle imzanın bana ait olduğunu kanıtladılar. Oğlumun aracına haciz konuldu, satışa sunmaya çalıştılar, itiraz ettik. 5 dakika içinde 7-8 tane alacaklı arabamın üzerine haciz koymuş" dedi.

 

Bursa öğretmen dolandırıcılık