Akılalmaz cinayet! Yakın arkadaşı tarafından öldürüldü 'Camda bir karartı görünce...'

TAKİP ET

Adana'da 38 yaşındaki Adnan Kaya'yı öldüren cinayet zanlısı arkadaşı olduğu öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 37 yaşındaki Burak Varol verdiği ilk ifadesinde, "Camda bir karartı görünce tabancayla 3 el ateş edip, kaçmaya başladım. Biraz ilerleyince, yerde yatanın Adnan olduğunu gördüm. Şoka girmiştim" dedi.

Adana Çukurova'da yaşanan akıl almaz olayda 38 yaşındaki Adnan Kaya, bir araçtan açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Polisin yaptığı çalışma sonucunda katil zanlısı Kaya'nın arkadaşı Burak Varol çıktı. Gözaltına alınıp tutuklanan Varol "Camda bir karartı görünce tabancayla 3 el ateş edip, kaçmaya başladım. Biraz ilerleyince, yerde yatanın Adnan olduğunu gördüm. Şoka girmiştim" diye konuştu.

AÇILAN ATEŞTE HAYATINI KAYBETTİ

Olay, 11 Kasım tarihinde akşam saatlerinde Mahfesığmaz Mahallesi'nde yaşandı. Adnan Kaya, borç para vermek için bir kız arkadaşına gitti. Sokakta buluşan Kaya, bir süre sonra aracına doğru gitti. Bu esnada aynı araçta, silah ile açılan ateşte Kaya, göğüs ve koltuk altı bölgesinden vuruldu şüpheli olay yerinden kaçtı. İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kaya'nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Kaya Adana Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

DEPOYA GİRDİĞİ SIRADA YAKALANDI

Olay hakkında soruşturma başlatan polis ekipleri aracın Kaya'nın yakın arkadaşı Burak Varol tarafından kiralandığını birlikte geldiklerini tespit etti. Bölgedeki kameralara bakan polis, şüpheli Varol'un Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'ne doğru kaçtığı tespit etti. Seyyar tezgahta cep telefonu satıcılığı yapan Varol, 14 Kasım'da bir depoya girdiği esnada polis ekipleri tarafından yakalandı. Olayda kullandığı ruhsatsız tabanca Varol’un üstünden çıktı.

"CAMDA BİR KARARTI GÖRÜNCE 3 EL ATEŞ EDİP KAÇTIM"

Sorguda itiraf eden Burak Varol, "Otomobilden indiği sırada temkinli olmamı söyledi. Ben de otomobilin camlarını kapatıp, kapıları kilitledim. Kapı cebindeki tabancayı doldurup, olası bir duruma karşı otomobilin yönünü çevirdim. Silahı bacaklarımın arasına koyup, beklemeye başladım. Sokak karanlıktı ve birinin kapıyı zorladığını görünce tabancayı o yöne doğrulttum. Camda bir karartı görünce tabancayla 3 el ateş edip, kaçmaya başladım. Biraz ilerleyince, yerde yatanın Adnan olduğunu gördüm. Şoka girmiştim. Çocuklarım olduğu için tutuklanmaktan korkup, kaçtım" dedi.

 

Adana cinayet arkadaş