Akdeniz'de Göçmen Faciası! Lastik Bot Battı, 64 Göçmen Boğularak Can Verdi

TAKİP ET

Uluslararası Göç Örgütü tarafından son yapılan açıklamada, Libya'dan Akdeniz'i geçerek İtalya'ya ulaşmak isteyen ve içerisinde 150 kaçak göçmeni taşıyan botun battığını ve 64 göçmenin boğularak can verdiğini belirtti.

Uluslararası Göç Örgütü tarafından son yapılan açıklamada, Libya’dan Akdeniz’i geçerek İtalya’ya ulaşmak isteyen ve içerisinde 150 kaçak göçmeni taşıyan botun battığını ve 64 göçmenin boğularak can verdiğini belirtti. 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan son açıklamada, 6 Ocak 2018 Cumartesi günü 150 kaçak göçmeni Libya’dan Akdeniz’i geçerek İtalya’ya ulaştırmak isteyen botun batması sonucunda 64 göçmenin boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi. 

56 KİŞİ HALA KAYIP

IOM tarafından yapılan açıklamaya göre, içerisinde 150 göçmeni taşıyan lastik botun batması sonucunda 64 göçmen hayatını kaybederken göçmenlerden 86’sının kurtarıldığı belirtildi. Ölen 64 göçmenin 8’inin cansız bedenine ulaşıldığı ancak 56’sının hala kayıp olduğu bilgisi verildi.

EN ÖLÜMCÜL GÖÇMEN TRAJEDİSİ

Alınan bilgilere göre, İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerinin boğulmaktan kurtardığı 86 göçmenden alınan bilgilerde, lastik botun batması sonucunda 64 göçmenin can verdiği belirtildi. Yaşanan bu göçmen faciası Akdeniz’de yaşanan ‘yılın en ölümcül göçmen trajedisi’ olarak kaydedildi. 

2017 YILINDA 3 BİN 116 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan IOM tarafından yapılan bir diğer açıklamada, geride bıraktığımız 2017 yılında Akdeniz’den Avrupa’ya ulaşan göçmen sayısının daha önceki yıllara göre yarı yarıya azaldığı ve 171 bine kadar gerilediği öğrenildi. Öte yandan 2017 yılında Akdeniz sularında hayatını kaybeden göçmen sayısının 3 bin 116 kişiye ulaştığı öğrenildi.

 

Dünya haberleri Akdeniz Göçmen Lastik bot battı İtalya Avrupa Uluslararası Göç Örgütü IOM Açıklama