Akaryakıtta ÖTV Sayesinde Zam Vatandaşın Cebine Yansımayacak

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarının artmasındaki iki etken döviz kurları ve uluslararası petrol fiyatlarındaki gelişmelerdir.

Akaryakıt fiyatlarının artmasındaki iki etken döviz kurları ve uluslararası petrol fiyatlarındaki gelişmelerdir. Bu iki etkeni etkisizleştirerek akaryakıt fiyatlarını sabit tutmak için Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) indirim yapılacak. Ayrıca döviz ve petrolde düşüş olduğu zaman yapılması gereken indirimlerde ise ÖTV artırımı mevcut düzeyine kadar olabilecek.

Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) yapılan düzenleme sayesinde akaryakıt fiyatlarındaki artış, vatandaşın cebine zam olarak yansımayacak. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında düşüş yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı ise Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların vatandaşın cebine zam olarak yansımaması için gerekli önlemler alınmış oldu.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında yapılacak düzenlemeler, 17 Mayıs 2018 tarihinde belirlenen fiyatları aşmayacak şekilde olacak. Akaryakıt fiyatlarında düşüş olduğu zaman belirlenen akaryakıt ürünlerindeki ÖTV tutarları ise 17 Mayıs 2018 tarihinde belirlenen tutarı aşmayacak.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına giren akaryakıt ürünleri ise 95 ve 98 oktan kurşunsuz benzin, bütan, motorin, LPG ve propan.

ÖTV akaryakıt döviz