AK Parti'den Kritik BBP Kararı! MHP'den Sonra BBP İle De İttifak Olacak Mı?

TAKİP ET

24 Haziran seçimlerinde MHP ile 'Cumhur İttifakı' yapan AK Parti'nin BBP 'yi bu ittifaka dahil edip etmeyeceği merak ediliyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 'Cumhur ittifakında, Büyük Birlik Partisi'ne de parti listesinde yer verilecek.' dedi.

24 Haziran seçimlerinde MHP ile ‘Cumhur İttifakı’ yapan AK Parti’nin BBP ‘yi bu ittifaka dahil edip etmeyeceği merak ediliyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘Cumhur ittifakında, Büyük Birlik Partisi’ne de parti listesinde yer verilecek.’ dedi.

24 Haziran seçimlerine doğru giderken siyasetteki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin bir araya gelerek gerçekleştirdiği görüşme sonrasında AK Parti’nin MHP’nin ardından BBP ‘yi de Cumhur ittifakına dahil edeceği konuşulmaya başlamıştı. 

PARTİ LİSTESİNDE YER VERİLECEK

Yapılan görüşmenin ardından BBP Genel Başkanı Destici, ‘Biz elbette ki parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, Cumhur ittifakının ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP’nin birlikte vereceği bir karardır.’ demişti. Herkes Cumhur ittifakında BBP’nin yer alıp almayacağını merak ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Büyük Birlik Partisi’ne de parti listesinde yer verileceğini duyurdu. 

‘ZOR İTTİFAK’

Öte yandan Yazıcı, muhalefet 4 partinin ittifakına da yorum yaptı. ittifak için ‘Hayırlı olsun’ diyen Yazıcı, ‘Zor ittifak demek gerekir.’ seçim için çıtanın yükseldiğini söyleyen Yazıcı, yürütme görevi için 50+1 oy gerektiğini ve bunun için birbirine yakın kümeler ve birbirine yakın siyaset izleyenlerin birleşmesi gerektiğini bu yüzden de sayılan muhalefetin geçmişten kavgalı olduğunu söyledi.

 

AK Parti BBP İttifak Cumhur ittifakı MHP Mustafa Destici Erdoğan Hayati Yazıcı