AK Partiden Büyük Karar! Başbakan Yıldırım O Koltukta Oturacak!

TAKİP ET

AK Parti cephesinden 16 Nisan referandumundan sonra en çok merak edilen konu hakkında ilk adım geldi. AK Parti'de Pazar günü yapılacak olan kongrede tüzük değişikliği yapılacak. Bu tüzük değişikliği ile Genel Başkan Vekili Makamı oluşturulacak. Oluşturulacak olan bu koltuğa Başbakan Binali Yıldırım'ın oturacağı bilgileri alındı. Gerçekleşecek olan bu durumun parti tarihinde ilk olacağı belirtiliyor.

AK Parti cephesinden 16 Nisan referandumundan sonra en çok merak edilen konu hakkında ilk adım geldi. AK Parti’de Pazar günü yapılacak olan kongrede tüzük değişikliği yapılacak. Bu tüzük değişikliği ile Genel Başkan Vekili Makamı oluşturulacak. Oluşturulacak olan bu koltuğa Başbakan Binali Yıldırım’ın oturacağı bilgileri alındı. Gerçekleşecek olan bu durumun parti tarihinde ilk olacağı belirtiliyor. 

AK Parti 16 Nisan referandumundan sonra ilk adımı attı ve herkesin oldukça merak ettiği bir konuyu sonuçlandırmak için kolları sıvadı. Herkes 16 Nisan sonrasında Başbakan Binali Yıldırımın hangi görevle siyasi hayatına devam edeceğini oldukça merak etmiş ve gözler Binali Yıldırım’a çevrilmişti. AK Parti’den Binali Yıldırım için ilk adım geldi ve Binali Yıldırım’ın hangi koltukta siyasi hayatına devam edeceği anlaşılmış oldu. 

21 MAYIS KONGRESİ ÖNCESİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TOPLANTI

AK Parti, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre öncesinde tüzük değişikliği için toplandı. Gerçekleşecek toplantı öncesinde gelen soruları yanıtlayan Hayati Yazıcı, tüzük değişikliği ile Genel Başkan Vekilliğinin ihdas edileceğini belirtti. Konuyla ilgili gelen ilk açıklama Hayati Yazıcı’dan gelirken bu gerçekleştirilecek olan değişikliğin Başbakan Binali Yıldırım için getirileceği bilgisi alındı.

YILDIRIMIN YENİ UNVANI: BAŞKAN VEKİLLİĞİ

Parti tarihinde bir ilk olduğu söylenen bu tüzük değişikliği sonrasında Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni unvanının Başkan Vekilliği olacağı belirtildi. Bu durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan seçilmesiyle birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ın da ‘Genel Başkan Vekili’ olacağı belirtildi. 

 

başbakan binali yıldırım yeni unvan ak parti yeni tüzük başbakan vekilliği yıldırımın yeni görevi