AK Parti'de Peş Peşe İstifa! O İllerin Belediye Başkanları İstifalarını Duyurdu

TAKİP ET

Konya ve Samsun Belediye Başkanlarından art arda istifalar geldi. İlk olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek onun ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz istifalarını açıkladı. Bu iki Belediye Başkanının 24 Haziran erken seçimlerinde AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi.

Konya ve Samsun Belediye Başkanlarından art arda istifalar geldi. İlk olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek onun ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz istifalarını açıkladı. Bu iki Belediye Başkanının 24 Haziran erken seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi. 

Konya Büyükşehir Belediye Bakanı Tahir Akyürek yaklaşık 14 yıldır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçimlerde AK Parti Milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Yeni Meclisi Salo'nunda açıklama yapan Akyürek, Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

KONYA BELEDİYE BAŞKANININ ARINDAN SAMSUN BELEDİYE BAŞKANI İSTİFASINI DUYURDU

Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in istfasının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da seçimlerde AK Parti Milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa ettiği belirtildi. 1999 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevinde olan Yılmaz'ın 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı için Samsun Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldığı aktarıldı.Bugün bir basın toplantısı gerçekleştiren Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettiğini ve AK Parti'den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

BAŞKA BELEDİYELERDEN DE İSTİFA HABERLERİ GELECEK Mİ?

Öte yandan başka Belediyelerden de Başkanların istifa edeceği iddiaları gündeme geldi. İlerleyen günlerde seçimlerde Milletvekili aday adayı olabilmek için başka Belediye Başkanlarının da görevlerinden ayrılabilmesi bekleniyor.

AK Parti Konya Samsun Belediye Başkanı İstifa Neden istifa etti Tahir Akyürek Yusuf Ziya Yılmaz