Ak Parti İle MHP İş Birliğinden Flaş Karar

TAKİP ET

Kulislerde konuşulan bilgilere göre son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında ittifak senaryolarının belirlendiği iddia edildi.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında ittifak senaryolarının belirlendiği iddia edildi. 

Ak Parti ile MHP arasında son zamanlarda yaşanan gelişmelere bir yenisinin daha eklendiği öğrenildi. Siyasi kulislerde son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde yeni ittifak senaryolarının kurulması son derece dikkat çekti. 

İkili arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından üç Büyükşehir üzerinden anlaşmaların ve ortak kararların alındığı düşünülüyor. Bu kulisler çerçevesinde İstanbul'dan Binali Yıldırım'ın Ankara'da Mehmet Özhaseki'nin İzmir'den ise Nihat Zeybekçi'nin aday gösterilmesi yönünde umutların son derece büyük olduğu konuşuluyor. 

MHP ADAY ÇIKARMAYACAK

Kulislerde yapılan dedikodular çerçevesinde MHP'nin Ak Partiye destek vermek adına bu belirlenmiş olan üç il çerçevesinde herhangi bir aday çıkarmayacağı ve bu yüzden Ak Partinin önünü kapatmayacağı iddia edildi. MHP ile Ak Parti arasında devam eden ittifak sürecinin yerel seçimlerle birlikte yeniden kuvvetlendiği iddia edildi. Bunun dışındaki iller konusunda da birtakım anlaşmaların yapıldığı iddia edildi. Bunun üzerine diğer illerde ne kadar aday çıkarılacağı konusunda net bir rakamın açıklanmadığı özellikle belirtildi. MHP'nin özellikle hassas olduğu düşünülen Manisa, Mersin, Osmaniye ve Balıkesir üzerinde hassas çalışmalar düzenlediği düşünülüyor. Ancak iki parti tarafından da herhangi bir açıklama gelmedi. 

mhp ak parti yerel seçimler ittifak