AK Parti "Derhal görevden el çektirdik" diyerek duyurdu! Avşaroğlu açıklaması

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan binalar arasında AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun inşa ettiği yapılarında bulunduğu belirlenmişti. Depremin ardından kaçtığı iddia edilen Avşaroğlu iddialara cevap verilirken AK Parti'den Avşaroğlu'na ilişkin, "Derhal görevden el çektirdik ve yerine de bir başka arkadaşımızı görevlendirdik. Bundan sonraki yasal süreci kendisi takip edecek" açıklaması geldi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkımın ardından kentte enkazlar kaldırma hasar-tespit çalışmaları halen sürüyor. Bu esnada AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun yaptırmış olduğu binalarda da yıkımlar olduğu tespit edilmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Avşaroğlu hakkında "derhal görevden el çektirdiklerini" ifadeleri kullanılırken, "Bundan sonraki yasal süreci kendisi takip edecek. Temel prensipler çerçevesinde gereken adımları atarız" denildi.

Depremin ilk saatlerinden itibaren bölgelerde faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Kandemir, "Bir yandan yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Hükümetimiz de aynı anda birçok şeyi yapma gayretinde. Bütün milletvekillerimiz, MYK, MKYK üyelerimiz ve teşkilatlarımız, ilk günden itibaren sürecin içinde ve çalışmalara destek olma gayreti içerisinde." şeklinde konuştu.

"DERHAL GÖREVDEN EL ÇEKTİRDİK"

Erkan Kandemir, yaptığı konuşmasında, "Tabii bu süreçte bize ulaşan bilgilerin tamamını da çok dikkatli bir şekilde değerlendirdik, değerlendiriyoruz. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığımızı yapan Şahin Avşaroğlu'nun inşa ettiği yapılarda da yıkımlar olduğunu öğrenince AK Parti olarak derhal görevden el çektirdik ve yerine de bir başka arkadaşımızı görevlendirdik. Bundan sonraki yasal süreci kendisi takip edecek. Sonucunu bilemeyiz ama parti olarak bu konuda en ufak bir tavizimiz asla olmaz. Temel prensipler çerçevesinde gereken adımları atarız." ifadelerini kullandı.

KAÇTIĞI İDDİALARINI YALANLADI

Avşaroğlu’nun kaçtığı iddiaları hakkında, "Deprem sonrasında ilk andan itibaren hemşehrilerimin yanında, yapılan çalışmaların içerisindeyim. İlk günden bu yana ilimizin merkez ilçeleri; Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri dışında herhangi bir yere gitmem söz konusu olmadı" denildi.

 

deprem AK Parti