Ailesinden 4 kişiyi öldüren polis: 'Ağabeyim arabasını üzerime sürünce rastgele ateş açtım'

TAKİP ET

Bursa'nın huzurlu semtlerinden birinde meydana gelen ve yankıları tüm Türkiye'yi saran trajik olay, yürekleri dağlayan detaylarıyla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Polis memuru Adem Ergüner'ün, annesi, iki ağabeyi ve yengesini vurarak öldürdüğü bu elim hadise, aile içi mali meselelerin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin acı bir örneğini teşkil ediyor.

Ocak ayında Bursa'nın İznik Gölü yakınındaki Çamlıkalan mevkisinde yaşanan bu dehşet anı, bir ailenin parçalanışının trajik sonunu işaret ediyor. Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan Adem Ergüner, ağabeyi müteahhit Mehmet Ergüner'e ev yaptırma sözüyle 175 bin lira vermiş. Ancak bu sözün yerine getirilmemesi ve paranın iadesinin talep edilmesi, iki kardeş arasında çıkan tartışmayı kızıştırmış.

Adem Ergüner, tüm ailesini Bursa'nın Orhangazi ilçesine çağırarak, yaşanan mali meseleleri çözmeye çalışmış. Ancak buluşma, beklenenden çok daha trajik bir sona evrilmiş. Mehmet Ergüner, annesi Bedriye, ağabeyi Remzi ve yengesi Fatma Ergüner ile belirlenen buluşma noktasına gelmiş. Ancak orada Adem Ergüner'in tabancasından çıkan kurşunlarla hayatlarını kaybetmişler.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargı sürecinde Adem Ergüner, yaşadığı olayları ve neden bu sonu alacak şekilde hareket ettiğini anlatmaya çalıştı. Ergüner, "Yaşadığım travmalar, bu sonuca neden oldu." diyerek, çocukluğundan bu yana yaşadığı sorunları ve bu olaya nasıl geldiğini detaylıca aktardı. 

Ergüner, "Amacım; kimseyi öldürmek değildi. Vicdan azabı çekiyorum." ifadeleriyle suçunu kabul ettiğini gösterdi, ancak yaşananları tam olarak nasıl hatırlamadığını belirtti. Mahkeme, bu trajik olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması için çalışmalara devam ediyor.

Bursa polis memuru ölüm haberi