Ağzında Taşla Gömülmüş!

TAKİP ET

İtalya'da yapılan arkeolojik kazalar sırasında ağzında taşla gömülmüş olan bir iskelete rastlandı. Konu hakkında çalışmalar devam ediyor.

İtalya'da yapılan arkeolojik kazalar sırasında ağzında taşla gömülmüş olan bir iskelete rastlandı. Konu hakkında çalışmalar devam ediyor. 

İtalya'nın Umbria bölgesinde yapılan arkeolojik kazılar sırasında pek çok kişiyi hayrete düşüren bir çocuk iskeletine rastlandı. Bölgede yapılan kazılar sırasında vampir çocuk olarak isimlendirilen ve ağzında taşla gömülmüş iskeletin çıkarılması kazıyı yapan arkeologlar tarafından da büyük şaşkınlığa sebep oldu. 

Yapılan araştırmaların ardından çocuk mezarının daha önce yapılan kazılara göre son derece şaşırtıcı olduğu ifade edildi. Bölgede bulunan bir üniversitenin arkeologları eşliğinde gerçekleştirilen kazılarda ilk izlenimlere göre çocuk iskeletinin yaklaşık 10 yaşlarında olduğu ifade ediliyor. Çocuğun ağzında neden taş olduğu bölgede kazıya şahit olanlar tarafından da merak konusu oldu. 

İSKELETİN VAMPİR ÇOCUK OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Bölgede eski inanışların araştırılmasının ardından bazı teoriler ortaya konuldu. Eski zamanlarda vampir olduğuna inanılan kişilerin ağzında taşla gömüldüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine ağzında taşla gömülü halde bulunan 10 yaşındaki çocuğunda o zamanın şartlarında vampir çocuk olduğuna inanıldığı belirlendi. Konu arkeologların ilgisini çekerken bu konu hakkında geniş çaplı bir araştırmanın başlatıldığı öğrenildi. Yapılan ilk incelemelerde çocuğun büyük ihtimallerde zamanın şartlarına göre sıtma hastalığına yakalandığını ancak öldükten sonra dönemin inanışına göre yeniden dirilmesini engellemek ve hastalığın yayılmasını önlemek için ağzına taş yerleştirildiği düşünülüyor. Yapılan başka bir kazıda 3 yaşındaki küçük bir çocuğun ellerinin ve ayaklarının taşla birlikte bağlandığını ortaya koydu. 

vampir çocuk italya kazı arkeoloji