Ağrısını dindirecek vaadiyle 'Beni morfin bağımlısı yaparak 700 bin lira borca batırdı'

TAKİP ET

İstanbul'da özel bir tıp merkezinde görevli olan doktor, böbrek ağrısı nedeni gelen hastasını morfin bağımlısı yaptığı öne sürüldü. Hastaya pek çok kez morfin enjekte eden doktor, yaklaşık 700 bin TL para aldı. Bağımlı duruma geldiği için borca batan hasta, avukatı aracılığıyla doktordan şikayetçi oldu.

Olay, geçtiğimiz eylül ayında İstanbul Esenyurt'ta özel bir tıp yaşandı. Öne sürülen iddialara göre 25 yaşındaki E.Y. isimli bir vatandaş, böbrek taşı şikayetiyle tıp merkezine geldi. Hastanede görevli olan doktor Muzaffer B., kendisine ilaç tedavisi uygulanarak rahatlayacağını söyledi.

BORÇLANINCA EŞİ ŞÜPHELENDİ

Bağımlı hale gelen Erol Y. ise günlük 3 bin TL'yi bulan masrafları karşılayabilmek için, akrabalarından borç aldı. Doktora yaklaşık 700 bin TL para veren hasta Erol Y.'nin eşinin şüphelenmesi ile her şey ortaya çıktı.

Yaşadıklarını anlatan Erol Y., “Böbrek taşı tedavisi için geldiğim hastanede bana morfin ilacı yapıldı. Günlük bir doz yapılıyor. Fazlası yapılmıyor. Bu ilacı sürekli yaptırdığım için hastane beni kara listeye aldı. Doktor bana, ‘Dışarıdan farklı insanlar getir onların üzerine yazalım sana uygulayalım’ dedi. Hastanede 200 TL idi. Dışarıdan getirirsem kendisi bana 3 bin TL’ye yapacağını söyledi. Beni bağımlı yaptılar.” ifadelerini kullandı.

'700 BİN LİRA PARAMI ALDILAR’

Hasta Erol Y., “Toplamda 700 bin TL paramı aldılar. Gönderdiğim paraların dekontları var. Hastanede doktor ve iki hemşire bana ilacı uyguladı. ‘Tedavine iyi gelecek, ağrılarını kesecek’ böyle söyleyerek bana yaptılar. Doktor tedaviyi 12 doza kadar çıkarttı. İlaçlar bana, hastanenin acil kısmında, otoparkta ve evimde gizli gizli yapılıyordu. Doktor temin ediyor, iki hemşire bana uyguluyordu” ifadelerini kullandı.

Hastanın avukatı Ceylan Irmak Beşiroğlu durum hakkında, “Esenyurt’ta bir genç daha uyuşturucu ve uyarıcı maddeye alıştırıldı. Ama bu defa maalesef sağlık görevlileri tarafından. Kendisine tedavi edileceği vaat edilerek hastanede uygulanan bir doz ilaç 12 doza kadar çıkartılıp, yasaklı, narkotik içeren bir maddeyle bağımlı hale getirildi. Daha sonra rahatsızlığının artması sonucunda aile durumu fark edip, bunun ilaç olmadığını bağımlılık yapan bir madde olduğunu tespit edip, ilgililer hakkında şikayette bulundular” dedi.

 

İstanbul böbrek ağrısı morfin