Ağrı'da Deprem, Okulları Tatil Ettirdi

TAKİP ET

Ağrı'nın Patnos ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe yol açtı. Deprem ile sarsılan Patnos'ta, bütün okullar tatil edildi.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe yol açtı. Deprem ile sarsılan Patnos’ta, bütün okullar tatil edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre saat 11.03’te merkez üssü Ağrı’nın Patnos ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Yerin 10 km derinliğinde meydana gelen depremde can kaybı yaşanmamıştır. Deprem, halkta korku ve paniğe yol açmıştır.

İlçede Okullar Tatil Edildi

Patnos’ta meydana gelen depremde Susuz Köyü ilkokulunun duvarları çatladı. Depremin paniğe yol açtığı ilçede boşaltılan okullar tatil edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından Ağrı Patnos’ta meydana gelen depremin şiddeti 4,4 olarak açıklandı.

Depremde ilçe merkezi ve köylerinde herhangi bir mal ve can kaybı yaşanmadığına değinen Patnos Kaymakamı Ümit Altay, “Merkez ve köylerdeki tüm okullar, tedbir amaçlı bir gün süreyle tatil edilmiştir.” dedi.  

Ağrı Patnos deprem AFAD okul tatil