Ağabeye son veda

TAKİP ET

Mustafa Koç'un cenaze töreninden medyaya yansıyan en önemli fotoğraflardan birisi de, kardeşi Ali Koç'un ağabeyinin tabutunu taşırken ki fotoğrafıydı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve ülkemizin en önemli isimlerinden Mustafa Koç'un cenaze törenine çok yoğun katılım oldu. Bu yoğun katılımı hesaba katan Emniyet ve idari makamlar, cenaze güzergahında birçok yolu trafiğe kapatıp trafik yoğunluğunu engellediler. İş ve Sanat dünyası cenazedeydi Özellikle iş ve sanat dünyasının önde gelen birçok ismi cenaze merasimine katıldı. Koç Ailesi için 22 Ocak'da Sahip oldukları Divan Otel'de başlayan taziye kabulleri bugünde cenaze törenine kadar devam etti. Bugün sabah saatlerinde başlayan ilk tören, Koç Holdingin sahip olduğu Nakkaştepe'de bulunan koç Holding genel müdürlük binasında yapıldı. Ardından cenaze arabası Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı. Cenaze arabasından indirilen Koç'un tabutu sevenlerinin omuzlarında musalla taşına kadar götürüldü. Kapak fotoğrafımızda görülen fotoğraf da bu anda çekildi. Sabah ilk törenden son ana kadar tören ve cenaze alanına giden yollar, önemli isimlerin katılımı sebebiyle buzlanmaya karşı halılarla döşendi. Emniyet birimleri, çevrede sabah saatlerinden itibaren olağan üstü güvenlik önlemleri aldılar. Cumhurbaşkanı 12:00 gibi cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 12:00 civarında eşi Emine Erdoğan ile birlikte cenaze törenine katıldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi sırasında kalabalık daha da fazlalaştı. Mustafa Koç'un tabutu üzerinde Osmanlı Sancağı asılı olduğu dikkat çekti. Osmanlı sancağının üzerindeki yazının anlamı nedir? Yazının anlamı;

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

"Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir."

Tabutun başında seymenler nöbet tuttu. Koç'un tabutunun başında fotoğrafı ve çok sevdiği Fenerbahçe'nin logosu vardı. Koç öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Törene ait canlı yayını buradan izleyebilirsiniz.

ali koç tabut mustafa koç ali koç mustafa koç cenaze töreni