Afrin'e Operasyon Başladı! Afrin'in Coğrafi Konumu Ne, Afrin Neden Önemli?

TAKİP ET

Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde olan Afrin'de bugün yapılan son açıklamayla operasyonun fiilen başladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunda kararlı olduklarını ve operasyonun son terörist öldürülünceye kadar devam edeceğini belirtmişti. Peki, Afrin haritanın neresinde? Afrin neden bu kadar önemli? İşte detaylar…

Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde olan Afrin’de bugün yapılan son açıklamayla operasyonun fiilen başladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunda kararlı olduklarını ve operasyonun son terörist öldürülünceye kadar devam edeceğini belirtmişti. Peki, Afrin haritanın neresinde? Afrin neden bu kadar önemli? İşte detaylar…

Afrin operasyonunun fiilen başlamasının ardından tüm sorular Afrin’in neden bu kadar önemli olduğuna yöneldi. Son günlerde en çok konuşulan gündem konusu olan Afrin ve Suriye konularının ardından TSK, Afrin’e bomba yağdırmaya başlamıştı. İşte Afrin’in önemi ve haritadaki yeri.

AFRİN TÜRKİYE İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Afrin’in haritadaki yeri incelendiğinde bölge Türkiye için bir koçbaşı mevkiinde duruyor. Coğrafi mevki olarak Türkiye için oldukça önemli bir noktada yer alan Afrin’de teröristler tamamen temizlendiğinde Türkiye sınırında yaklaşık 10 bin kilometrelik alanının Türkiye nüfusunda yer alacağı belirtildi. 

OPERASYONUN ADI NEDEN ZEYTİN DALI?

TSK, bugün başlayan Afrin operasyonunun adının Zeytin Dalı olduğunu duyurmuştu. Suriye’nin Kuzey Batısında bulunan kentin nüfusu yaklaşık 50.000’e yakın olurken Zeytin Ağacı’da kentin sembolü haline gelmiştir. Afrin kentinde zeytin çok önemli bir üretim kaybağıdır. Ayrıca zeytinyağı da kentte üretilen yerel sanayilerden biridir.

OPERASYON 2-3 AY SÜREBİLİR

Aynı zamanda bugün fiilen başladığı belirtilen Afrin operasyonunun 2-3 ay sürmesinin beklendiği iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında da Afrin operasyonunu Münbiç operasyonunun takip edeceği belirtiliyor.

Afrin Afrin Türkiye için neden önemli Afrin nerede Harita Afrin operasyonu Coğrafi konumu