Afrin'de Zafer Üstüne Zafer! Stratejik Öneme Sahip Olan O Tepede Ele Geçirildi

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından yürütülmekte olan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin'in batısında yer alan ve operasyonun stratejik tepeleri arasında yer alan 915. tepede ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından yürütülmekte olan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin’in batısında yer alan ve operasyonun stratejik tepeleri arasında yer alan 915. tepede ele geçirildi.

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan ve tüm hızıyla devam eden Zeytin Dalı operasyonunda Burseya Dağı’nın ardından bir diğer stratejik tepe olarak da gösterilen 915. tepe ele geçirildi.

OPERASYON BAŞARIYYLA DEVAM EDİYOR

TSK ve ÖSO birliklerinin Burseya zaferinin ardından Afrin’in batısında yer alan Racu belde merkezinin güneyinde bulunan 915. tepe ele geçirildi. Stratejik öneme sahip olan tepeye sabah saatlerinde başlatılan operasyon başarıyla tamamlandı ve terör örgütü PKK ve PYD’nin tüm hakim noktaları kontrol altına alındı. 

TSK ve ÖSO İSTİKRARLI ŞEKİLDE İLERLİYOR

Sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde teröristlerden arındırıldığı öğrenilen 915. tepe TSK ve ÖSO birlikleri tarafından kontrol altına alındı. Afrin Zeytin Dalı operasyonunun 10. gününde elde edilen bu başarı sonrasında birliklerin bölgede istikrarlı ve başarılı bir şekilde operasyonlara devam ettiği ve bugüne kadar Afrin’in tam 5 beldesinde 15’i köy, 1’i köy yerleşimi, 5’i stratejik dağ ve tepe olmak üzere toplamda 21 noktanın teröristlerin elinden alındığı öğrenildi. Bu başarı dün teröristlerden arındırılan Burseya Dağı’nın ardından yeni bir zafer olarak adlandırıldı.

 

Afrin Zeytin Dağı TSK ÖSO 915.tepe Zafer Burseya Dağı