Afrin'de Yakalanan 17 Yaşındaki Terörist Terör Örgütünün Çocuklar Üzerinden Yaptığı Hain Planları Anlattı

TAKİP ET

Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralı olarak yakalanan 17 yaşındaki terörist, hainlerin çocuklar üzerinden yürüttüğü planları bir bir anlattı.

Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralı olarak yakalanan 17 yaşındaki terörist, hainlerin çocuklar üzerinden yürüttüğü planları bir bir anlattı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin ilçesinde yakalanan 17 yaşındaki terörist A.S.T, ifadesinde hain terör örgütünün çocuklar üzerinden yürüttüğü planlar hakkında detaylı bilgi verdi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR
15 Şubat tarihinde, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kırsalında yaklanarak Türkiye’ye getirilen Suriye uyruklu A.S.T. hakkındaki Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma tamamlandı. Savcılık 17 yaşındaki terörist hakkında "Devletin birliğini ve ülkü bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Hazırlanan iddianame, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 17 yaşındaki terörist A.S.T’nin Zeytin Dalı Harekatı süresince YPG/PKK saflarında yer aldığı belirtilerek, bölgeden kaçan sivillerin Suriye'den sığınmak amaçlı Türkiye'ye geçmesini engellemek için sınırda görev yaptığına değinildi. 

YARALI OLARAK YAKALANDI
İddianamede, teröristin Afrin kırsalında TSK ve Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) karşı sızma girişiminde bulunmak için keşfe çıkan grup arasında yer aldığı, eğer bölgede güçleri yetseydi TSK ve ÖSO'ya saldıracakları belirtildi. TSK tarafından durumun fark edildiğinin belirtildiği açıklamada, fırtına obüsleri ile gruba atış yapıldığı, 7 teröristin öldürüldüğü ve 17 yaşındaki teröristin de yaralı olarak yakalandığı belirtildi. 

ÖRGÜTE PARA KAZANMAK İÇİN KATILMIŞ
17 yaşındaki terörist A.S.T, terör örgütüne 2016 yaşında 8. sınıf öğrencisiyken katıldığını, o zamanlar ailesinin çok fakir olduğunu ve para kazanmak istediğini iddia ederek, "Suriye Serekani şehrindeki YPG noktasına gidip kendilerine katılmak istediğimizi söyleyip, katıldık. Derik beldesinde bulunan YPG'ye ait eğitim kampında 2,5 ay süreyle siyasi ve askeri eğitim gördüm. Benimle birlikte 30 kişi aynı eğitimi alıyordu, kampta siyasi eğitimi Renas, silah eğitimini Agit isimli örgüt mensupları veriyordu. Bu eğitimlerimiz bittikten sonra düzenlemem Serekani'ye Türkiye sınırına yapıldı. Burada 7-8 ay boyunca Suriye'den Türkiye'ye kaçmaya çalışan Kürt ve Arap halkının önünü kapatıp geri çevirmek üzere görev yaptık. Ardından düzenlemem Menbiç'te bulunan Sertiştirin alayına yapıldı. Burada her biri 20 örgüt mensubundan oluşan 4 tabur toplam 80 örgüt mensubuyla suikast, sabotaj, bomba ve suikast eğitimi aldık." ifadelerini kullandı. 

 

afrin zeytin dalı harekatı terörist 17 yaşındaki terörist savcılık hatay iddianame